Vîlceanu, despre ordonanţa care stabileşte fluxurile financiare din cadrul PNRR: O noutate este că anumite investiţii vor fi efectuate prin ADR-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Dan Vîlceanu FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
Ministrul Dan Vîlceanu FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu a prezentat, vineri, după şedinţa de Guvern, prevederile OUG care a fost adoptată şi care cuprinde fluxurile financiare din cadrul PNRR. Ministrul a precizat că o noutate din OUG e faptul că anumite investiţii vor fi efectuate prin Agenţiile de Dezvoltare Regională (ADR), care pot ajuta ministerele în proiecte sociale, precum educaţie sau sănătate.

Ministrul Dan Vîlceanu a arătat că Ordonanţa este un jalon din cele 20 pe care România trebuie ăs le îndeplinească în implementarea PNRR şi se referă la fluxurile financiare din cadrul PNRR, fiind mai degrabă un text tehnic, care arată instituţiile statului implicate în PNRR şi modul în care circulă financiar banii între aceste instituţii.

„Ceea ce este de reţinut este că această ordonanţă este şi un jalon din cele 20, este al şaselea în cadrul celor care specifică modul în care banii vor circula”, a spus Vâlceanu, arătând că modul de circulaţie al banilor în PNRR este diferit de fondurile europene clasice, pentru că aici totul merge prin buget, cu prevederi bugetare care sunt cuprinse în legile bugetare şi raportări din trei în trei luni a nevoilor şi a fondurilor folosite.

Vîlceanu a mai spus că Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene monitorizează acest circuit şi comunică Comisiei Europene.

Ministrul a mai anunţat că o noutate din această Ordonanţă este că anumite investiţii vor fi efectuate prin agenţiile de dezvoltare regională (Adr-uri), pe domenii sociale, precum sănătate şi educaţie

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite