VIDEO Tăriceanu a decis ca ALDE să voteze învestirea lui Cîţu: Mai bine un guvern slab decât niciunul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calin Popescu Tariceanu Inquam Photos / George Călin
Calin Popescu Tariceanu Inquam Photos / George Călin

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat miercuri că formaţiunea sa va vota mâine învestirea Guvernului Cîţu. În contextul crizei de coronavirus, acesta a afirmat că „decât niciun Guvern, mai bine un Guvern slab”.

„Trebuie adoptate măsuri urgente care se impun. (...) Din vechea dorinţă de a organiza alegeri anticipate a derivat criza politică de faţă. Solicităm şi preşedintelui şi PNL să dea dovadă de responsabilitate şi mâine în Parlament să voteze la vedere Cabinetul Cîţu. (...) Şi colegii mei şi eu vom vota acest Guvern. Vom pleca de la următoarea consideraţie: decât niciun Guvern, mai bine un Guvern slab. Nu am impresia că premierul desemnat este ceea ce trebuie, dar decât să fim în situaţia de a nu avea un Guvern preferăm o soluţie care să creeze premisele necesare pentru a combate în mod eficient criza”, a declarat Tăriceanu, după şedinţa Biroului Politic Executiv al ALDE.

Acesta din urmă a amintit apoi decizia CCR privind a doua nominalizare al lui Ludovic Orban în funcţia de premier şi a subliniat că desemnarea unui premier trebuie să aibă scop „nu neînvestirea Guvernului, ci învestirea lui”.

„Preşedintele Iohannis a avut un comportament constituţional neloial, pentru că raportul Comisiei de la Veneţia spune 'comportamentul constituţional loial constă în desemnarea de către preşedinte a unui candidat la funcţia de premier în vederea realizării finalităţii pentru care a fost construită procedura constituţională a numirii Guvernului”, a mai adăugat Tăriceanu, citând din motivarea Curţii.

Liderul ALDE i-a ironizat apoi pe preşedintele Klaus Iohannis şi PNL, spunând că speră să dovedească o „minimă responsabilitate”.

„Am vrut să spun de maturitate, dar nici nu mă mai gândesc la aşa ceva, o minimă responsabilitate, atât a preşedintelui, cât şi a PNL. Sper ca mâine să se încheie, să fie votat Guvernul şi să îşi intre în atribuţii, pentru că situaţia cu criza de coronavirus nu este una de joacă”, a mai precizat Tăriceanu.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite