VIDEO Iohannis, despre legile Justiţiei: „Au ieşit trei legi foarte contestate. A fost o încercare de îngrăşare a porcului în ajun“. Recomandările sale pentru CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO Inquam Photos
Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO Inquam Photos

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat, vineri, la CSM, speranţa şi încrederea că judecătorii Curţii Constituţionale se vor apleca cu timp, cu mult profesionalism şi cu multă obiectivitatea asupra aspectelor contestate în legile Justiţiei, despre care a spus că au fost adoptate fără transparenţă, printr-o procedură neclară, cu „pumnul în gura opoziţiei“ şi sub presiunea timpului.

Şeful statului a acuzat Parlamentul  de lipsă de transparenţă, de încălcare a cutumelor parlamentare, de reducere la tăcere a opoziţiei, de încercare de „îngrăşare a porcului în ajun”. „Au ieşit trei legi foarte contestate. Nu numai de opoziţie la CCR, ci şi de ÎCCJ, care a analizat aceste legi şi a considerat că nu se încadrează în cadrul constituţional din România. Eu, preşedintele României, regret că se întâmplă asemenea lucruri”, a afirmat Iohannis.

De asemenea, acesta şi-a exprimat şi speranţa în ceea ce priveşte analiza pe care o vor face judecătorii CCR. „Am speranţa că la CCR judecătorii se vor apleca cu timp, mult profesionalism şi multă obiectivitate asupra celor contestate“, a completat Iohannis. 

Şeful statului a dat detalii şi despre ceea ce va face în momentul în care cele trei legi ajung pe masa sa.  „Atunci când legile vor ajunge la mine pentru următoarea etapă, care poate să fie promulgare sau contestare la CCR sau retrimiterea la parlament, mă voi referi şi la conţinutul acestor legi, respectiv la articole pe care le voi considera demne de o atenţie deosebită. În ansamblu, am şi acum speranţa că aceste legi vor fi îmbunătăţite“, a mai precizat preşedintele.

Discursul preşedintelui Klaus Iohannis în deschiderea primei şedinţe a CSM din 2018

.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite