VIDEO Cioloş a intrat în campanie alături de PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL a început în forţă campania electorală după ce şi-a prezentat o parte dintre candidaţi la un miting în care personajul principal a fost premierul Dacian Cioloş.

Liberalii au strâns în Piaţa Revoluţiei aproximativ 30.000 de membri şi simpatizanţi veniţi din toată ţară, inclusiv din judeţe ca Suceava şi Cluj, nu doar din judeţe apropiate ca Călăraşi, Teleorman, Ilfov sau Dolj. Motivul desfăşurării de forţe: venirea lui Dacian Cioloş în mijlocul oamenilor, pentru a arăta că acesta este un susţinător al liberalilor, deşi nu e membru de partid.

Premierul a punctat în discursul său că PNL este unul dintre partidele care şi-a asumat reforma şi merită să fie susţinut la alegerile parlamentare din 11 decembrie.  „Trebuie să avem onestitate de la baza unui partid până la vârf. Să respirăm onestitate, să respirăm adevăr şi să avem curajul atunci când greşim să recunoaştem şi să avem forţa ca atunci când ne implicăm într-o astfel de acţiune, să nu o facem în interes propriu sau în interesul unui grup care ne impinge în politică, ci o facem pentru că am venit în politică să dăruim. Eu cu astfel de partide politice mi-aş dori să lucrez şi sunt convins că astfel de atitudini ar duce la recâştigarea încrederii în partidele politice“, a afirmat Dacian Cioloş care, însă, nu a fost de acord cu faptul că liberalii încă mizează în campania electorală pe promovarea liderilor providenţiali. „Am văzut aici şi pe diferite pancarde şi în filmul care a fost prezentat că s-a vorbit despre lideri. Cred că în România viitorului nu se mai poate vorbi de lideri mesianici“, a adăugat premierul României. 

De asemenea, liderul de la Palatul Victoria şi-a motivat prezenţa la miting prin faptul că a venit să-şi promoveze Platforma România 100, principii după care ar vrea să guverneze ţara şi după alegerile parlamentare din 11 decembrie.

„Mârlănia în politică nu mai are ce să caute“

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a subliniat că diferenţele între PNL şi PSD sunt mai mari ca oricând, cu toate că în numeroase rânduri o parte a liberalilor au votat cot la cot cu social-democraţii legei care nu le fac cinste, cum a fost cazul legii privind plagiatele.  „PSD se hrăneşte din disperare, din regrete. Haideţi să facem cumva, să îi penalizăm atunci când vând iluzii, pentru că iluzia, traficul de iluzii deşarte doare, dar nu acum, în campanie, ci după. Avem obligaţia să le spunem tuturor că mârlănia în politică nu mai are ce să caute“, a spus Alina Gorghiu.

De asemenea, secretarul general al partidului, Ilie Bolojan, le-a cerut tuturor simpatizanţilor PNL să meargă la vot şi să-şi convingă şi apropiaţii să facă la fel. Pentru a-i convinge pe oameni să voteze PNL, Bolojan a subliniat în discursul său că liberalii au un program axat pe crearea de locuri de muncă bine plătite. Cu un discurs total diferit a venit şeful de campanie al liberalilor, Gheorghe Falcă, edil care a avut mesaj axat pe faptul că românii trebuie să-şi iubească familia şi ţara, dar mai ales să aibă credinţă în Dumnezeu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite