Victor Ponta: „Sunt de acord cu exploatarea gazelor de şist”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-ministrul României, Victor Ponta. FOTO: gov.ro
Prim-ministrul României, Victor Ponta. FOTO: gov.ro

Prim-ministrul României, Victor Ponta, a vorbit miercuri seară în cadrul unei emisiuni televizate despre proiectul Roşia Montană, precum şi despre exploatarea gazelor de şist, afirmând că este de acord cu exploatarea acestora.

S-a vorbit de faptul să nu mai exploatăm gazele de şist. Dar o să avem bani să importăm din Rusia?! Ne-a sărit preţul la energie. Sunt de acord cu exploatarea gazelor de şist. Polonia este un bun exemplu. Dacă e un reproş de făcut deciziilor politice, nu poţi să ignori demonstraţiilor, dar nu trebuie să luăm deciziile pe baza demonstraţiilor”, a declarat liderul de la Palatul Victoria.

Victor Ponta a precizat şi că în urma exploatării va fi şi un lac de cianurare: „Dacă se va face această exploatare, va fi un lac de cianurare. Vorbea cineva de un peisaj selenar. Este şi acum un peisaj selenar pentru că se exploatează şi acum.”

De asemenea, prim-ministrul României a afirmat că îi înţelege pe cei care l-au ales şi pe mineri, mai ales că cei din zona Gorjului care i-au încredinţat mandatul lui Ponta sunt cetăţeni care se ocupă de minerit.

Exploatarea resurselor este văzută, prin urmare, atât ca loc de muncă pentru români, dar şi o garanţie a faptului că cei din România nu vor plăti mai mult pentru posibilele gaze care pot fi importate din Rusia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite