Victor Ponta: Iau în calcul demisia din fruntea Guvernului dacă Iohannis nominalizează un premier de la PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, FOTO: gov.ro
Victor Ponta, FOTO: gov.ro

Prim-ministrul României, Victor Ponta, a reafirmat vineri că ia în calcul o demisie din fruntea Guvernului dacă noul preşedinte, Klaus Iohannis, numeşte un premier care să fie din Partidul Social Democrat (PSD), potrivit Agerpres.

Una din întrebările adresate liderului de la Palatul Victoria din cadrul interviului pentru Obiectiv.info a fost dacă ia în calcul o demisie din funcţia de prim-ministru urmată de nominalizarea unui premier de la PSD. La această întrebare Ponta a răspuns: „Sigur că da. Dar e o decizie pe care o poate lua noul preşedinte, domnul Iohannis. Vă daţi seama că o discuţie cu domnul Băsescu e total neserioasă. Nu poţi să discuţi cu cineva care peste două săptămâni pleacă acasă".

Totodată, prim-ministrul României şi-a exprimat nemulţumirea că preşedintele Traian Băsescu va reprezenta ţara noastră la Consiliul European din această lună.

„Este un domn care de la Bruxelles pleacă direct acasă. (..) Îmi doresc enorm ca de la următorul Consiliu European din 2015 România să fie din nou reprezentată. România nu a mai fost reprezentată de doi ani de zile la Consiliile Europene pentru că dl Băsescu nu a cerut niciodată niciun document de la Guvern şi nici n-a transmis după Consiliul European către Parlament şi Guvern (vreun document — n.r.)", a precizat Ponta.

Citeşte şi: 

Ponta: Taxarea marilor averi este bună, dar noi nu avem sistemul, nu poate fi aplicată din 2015

Taxarea marilor averi este bună pentru un anumit nivel al averii, dar nu poate fi introdusă de anul viitor, deoarece ar însemna o taxă majorată, un alt motiv, de natură tehnică, fiind că în prezent nici nu există sistemul de declarare a averilor, a declarat premierul premierul Victor Ponta.

Ponta: Proiectul viitoarelor redevenţe va fi în Parlament din februarie, dar se va aplica din 2016

Proiectul privind viitorul sistem de redevenţe va fi înaintat Parlamentului în luna februarie, dar va fi aplicat doar de la începutul anului 2016, a declarat premierul Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite