UPDATE Victoria Nuland, în vizită la Bucureşti. Emisarul SUA, către Iohannis: „Arătaţi atât de bine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victoria Nuland FOTO Mediafax
Victoria Nuland FOTO Mediafax

Preşedintele Klaus Iohannis o primeşte astăzi pe Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Afaceri Europene şi Euroasiatice. Emisarul SUA s-a întâlnit aseară cu premierul Dacian Cioloş.

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis a primit-o, luni, la Palatul Cotroceni, pe asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland. „A trecut exact un an de când ne-am văzut ultima oară. Multe lucruri s-au schimbat între timp, unele în bine, altele mai puţin în bine, iar astăzi vom avea şansa să discutăm despre unele dintre ele“, a spus Klaus Iohannis.

„Arătaţi atât de bine!”, a exclamat Victoria Nuland, uimită de bronzul afişat de Klaus Iohannis după vacanţa de 3 săptămâni în Florida, potrivit BN24. Iohannis a zâmbit şi i-a mulţumit oficialului american.

Victoria Nuland a ajuns aseară în Bucureşti, iar la scurt timp a avut prima întâlnire programată la Bucureşti cu premierul Dacian Cioloş. Luni, Nuland se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, la ora 14:00, la Palatul Cotroceni. Şi tot astăzi, emisarul SUA şi-a programat şi o întâlnire cu ministru Apărării, Mihnea Motoc.

Ultima întâlnire dintre Klaus Iohannis şi Victoria Nuland a avut loc anul trecut, tot în ianuarie, la scurt timp după preluarea mandatului de preşedinte de către Iohannis.

Întâlnirea dintre oficialul american Victoria Nuland, de la Bucureşti, şi Klaus Iohannis a durat atunci aproximativ o oră. 

„În centrul discuţiilor s-a aflat dorinţa României de a întări Parteneriatul Strategic cu SUA prin extinderea colaborării nu doar în domeniul militar ci şi economic. Preşedintele a salutat interesul companiilor americane în acest sector şi a încurajat creşterea prezenţei lor pe piaţa românească. În acest sens, a subliniat nevoia de stabilitate legislativă, predictibilitate şi transparenţă în mediul de afaceri”, se arată într-un comunicatul de presă transmis de Administraţia Prezidenţială privind vizita Victoriei Nuland la Bucureşti.

Cei doi interlocutori au evidenţiat progresele substanţiale obţinute de România în domeniul reformei justiţiei şi combaterii corupţiei. De asemenea, s-a făcut o trecere în revistă a situaţiei politice din regiune.

Preşedintele Iohannis a reafirmat angajamentele ferme ale României ca stat membru NATO, exprimând hotărârea de a se aloca resursele necesare pentru un răspuns adecvat la evoluţiile de securitate preocupante din regiunea noastră şi din Europa, se mai precizează în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite