UPDATE Şedinţa liderilor PNL. Ministrul Radu Stroe, criticat de colegi din cauza regulilor dure din Codul Rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Stroe FOTO Arhiva Adevărul
Radu Stroe FOTO Arhiva Adevărul

Liberalii s-au întâlnit vineri, la Palatul Parlamentului, în cadrul şedinţei lunare a Biroului Politic Naţional. Ministrul Radu Stroe a fost criticat de o parte dintre colegii săi din cauza noilor reguli din Codul Rutier.La finalul şedinţei, Antonescu a infirmat faptul că Stroe ar fi primit critici şi a precizat că proiectul privind noul Cod Rutier nu se va regăsi pe agenda Guvernului în următoarele două săptămâni.

UPDATE Antonescu a declarat vineri că BPN al PNL a luat decizia politică ca proiectul ministrului de Interne, Radu Stroe, să nu fie introdus pe ordinea de zi a Guvernului în următoarele două săptămâni,.

„Am convenit - asta e o decizie politică a BPN, din care şi domnul Stroe face parte, ca vicepreşedinte al partidului, ca proiectul, în forma sa cea nouă, să nu fie introdus în săptămâna viitoare, următoarele două săptămâni, cel puţin, pe ordinea de zi a Guvernului spre a fi adoptat, pentru a putea lăsa timp dezbaterilor, discuţiilor între iniţiatorii proiectului şi toţi cei care în societatea românească - asociaţii, grupuri - sunt direct şi explicabil legaţi de acest proiect"“ a spus Antonescu.

UPDATE Antonescu susţine că nu are ceva de impus liberalilor membri ai Comisiei speciale pentru Roşia Montană, subliniind că dacă PNL va vota împotriva proiectului nu înseamnă că membrii PNL din Comisie nu se pot deplasa în zonă.

"Decizia Comisiei e decizia Comisiei. Nu luăm noi la PNL o decizie că se duc sau nu se duc. Dacă vor să se ducă, decid că trebuie să se ducă, se duc, dacă nu, nu. Nu avem în privinţa asta ceva de impus", a spus Antonescu.

UPDATE Ministrul de Interne Radu Stroe a prezentat proiectul de lege privind noile reguli din codul rutier şi a promis că astăzi va fi afişat pe site. El a primit critici dure din partea colegilor, care susţin că noile reguli sunt foarte dure.

„Pe ordinea de zi se regăsesc trei subiecte: situaţia politică la zi, regulamentul de organizare şi funcţionare al diasporei şi probleme organizatorice“, a declarat pentru „Adevărul“ senatorul Ioan Ghişe. 

Antonescu a precizat la începutul şedinţei că nu se va discuta despre tensiunile din USL, întrucât nu reprezintă un subiect. Liderul liberal a mai afirmat că a avut o discuţie cu Victor Ponta: „A avut loc o discutie telefonică, dar nu despre candidatura la prezidenţiale pentru că asta nu este o discuţie pentru mine“.

Întrebat dacă va discuta în BPN cu miniştrii liberali, având în vedere că a declarat, anterior, că aceştia nu l-au informat asupra subiectului Roşia Montană, Antonescu a precizat: „Da, am discutat şi am discutat şi cu dumneavoastră şi v-am explicat şi dumneavostră. Eu nu sunt pisălog. Discut cu miniştrii liberali în permanenţă, discutăm şi acum, dar lucruri pe care nu le-am calrificat. Ăsta l-am clarificat“.

Biroul Permanent Naţional are 64 de membri, iar printre ei se regăsesc prim-vicepreşedintele, cei 30 de vicepreşedinţii, primarii de mari municipii, şefii de Consilii Judeţene, şefii de organizaţii şi foştii preşedinţi ai partidului care nu fac parte din lista celor 31 de vicepreşedinţi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite