UPDATE Năstase l-a reclamat pe Băsescu la CSM: „Preşedintele României a afectat independenţa justiţiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier Adrian Năstase FOTO Mediafax
Fostul premier Adrian Năstase FOTO Mediafax

Fostul premier Adrian Năstase a publicat, pe blogul personal, o sesizare adresată Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în care susţine că preşedintele Traian Băsescu a afectat independenţa justiţiei prin declaraţiile făcute înainte de pronunţarea sentinţei în dosarul „Zambaccian”. Oficiali ai CSM au declarat că petiţia a fost înregistrată, urmând să fie transmisă Inspecţiei Judiciare.

UPDATE Oficiali ai CSM  au precizat că petiţia lui Adrian Năstase a fost înregistrată luni, urmând ca, cel mai probabil, Inspecţia Judiciară să fie sesizată.

„În acest moment, petiţia se află în secretariatul CSM. Nu a fost transmisă, deocamdată, către nicio direcţie. Nu a fost luată nicio decizie cu privire la aceasta, însă, cel mai probabil, va fi sesizată Inspecţia Judiciară”, au precizat oficiali ai Consiliului.

Potrivit sursei citate, fiind vorba despre o petiţie, nu este necesară sesizarea plenului CSM.

În sesizarea adresată CSM, Năstase susţine că, în dimineaţa de 6 ianuarie 2014, într-o emisiune difuzată de postul B1TV, preşedintele l-a acuzat că a “reuşit să instituie un sistem clientelar care a fost şi este extrem de greu de dislocat”.

“Întâmplător sau nu”, mai scrie fostul premier, “Completul de cinci judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, condus de judecătorul Ionuţ Matei, a pronunţat sentinţa în dosarul nr. 1919/1/2013, adăugând o condamnare pentru fapte de corupţie”, fapte pentru arată că ar fi fost achitat.

Totodată, Adrian Năstase subliniază că afirmaţiile au fost făcute înainte ca ÎCCJ să dea verdictul în dosarul “Zambaccian”.

“Vă rog să constataţi că Preşedintele României a făcut o afirmaţie, în  contextul în care dosarul era nefinalizat, afectând, în acest fel, independenţa justiţiei”, susţine fostul premier şi adaugă că, în contextul în care, Preşedintele României l-a acuzat că ar fi “un om rău, în mod evident această afirmaţie a afectat independenţa justiţiei”.

Citeşte şi:

Vocea Rusiei: „Năstase, un guvernator expirat. Băsescu are toate şansele să ajungă în aceeaşi situaţie“

Publicaţia „Vocea Rusiei“ nu a ocolit subiectul arestării fostului premier Adrian Năstase, pe care îl consideră un „guvernator expirat“. Un întreg material este dedicat condamnării lui Năstase, pentru care vinovată este SUA, potrivit „Vocei Rusiei“. Publicaţia mai scrie că există o mare probabilitate ca preşedintele Traian Băsescu să-i calce pe urme în curând.

Ivan: PSD îşi menţine poziţia. Nu au existat probe în cazul Năstase. Este o declaraţie asumată de întreg partidul

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat joi că partidul îşi menţine poziţia în privinţa condamnării lui Adrian Năstase şi că nu îl va sfătui pe premierul Victor Ponta să-şi retracteze declaraţiile pentru că nu există probe în cazul fostului premier.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite