UPDATE Comisia Juridică a dat aviz pozitiv pentru arestarea lui Dan Şova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Şova a mai fost salvat de arestare de către Senat FOTO Mediafax
Dan Şova a mai fost salvat de arestare de către Senat FOTO Mediafax

Comisia Juridică a dat aviz favorabil pentru solicitarea DNA de reţinere şi arestare a senatorului PSD Dan Şova, acuzat că a luat mită 100.000 de euro. Săptămâna viitoare este programat votul final în plenul Senatului.

UPDATE Comisia Juridică a avizat pozitiv arestarea senatorului PSD Dan Şova. Au fost 5 voturi pentru, 3 abţineri şi două voturi împotrivă. Comisia Juridică este formată din 5 senatori PSD, 5 PNL şi un senator UDMR. Ultimul a lipsit de la şedinţă. 

Cătălin Boboc, preşedintele Comisiei Juridice: „Vom înainta plenului un aviz favorabil, dar cred că votul în plen va mai întârzia încă două săptămâni. Diferenţa între ce declară liderii politici şi ce fac este destul de mare. Nu ajunge ca parlamentarii PNL să fie prezenţi pentru a avea cvorum. Sper să înţelegem să renunţăm la aceste tertipuri. Domnul Şova a avut câteva intervenţii în favoarea lui. Domnul Şova a spus că se consideră nevinovat“.

UPDATE Dan Şova a ajuns, marţi dimineaţă, la Comisia Juridică pentru a-şi consulta dosarul care cuprinde şapte volume şi aproape 3.000 de pagini.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, ieri, că social-democraţii vor vota împotriva colegului lor Dan Şova şi în favoarea DNA, care a cerut reţinerea şi arestarea fostului ministru al Transporturilor, acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură. „Cu toată părerea de rău, PSD va vota pentru ridicarea imunităţii“, a spus Liviu Dragnea, la intrarea în sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), unde a avut termen în dosarul „Referendumul“.

Dan Şova, a cărui prietenie cu Victor Ponta este de notorietate, a fost cel care a cerut demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte executiv al PSD în urma eşecului de la alegerile prezidenţiale. Liviu Dragnea a fost şeful de campanie a candidatului PSD la Preşedinţie, Victor Ponta. „Nu cred că alegerile au fost pierdute de liderii din teritoriu, este o problemă mai specială. Cred că un pas în spate al domnului Dragnea este necesar în acest moment. De asta e un director de campanie, ca să-şi asume răspunderea. În mod evident, această campanie a fost pierdută în primul rând din vina domniei sale, pentru că a fost şef de campanie”, spunea atunci Şova, cel care ţintea şefia PSD, iar Liviu Dragnea era considerat o piedică în calea sa.  

Dan Şova ar putea fi arestat înainte de Crăciun

Imediat după recomandarea lui Liviu Dragnea privind direcţia votului acordat lui Dan Şova, conducerea Senatului a decis să rezolve rapid cazul lui Dan Şova, deşi aveau pârghii pentru a tergiversa votul. Astfel, cererea de reţinere şi arestare a senatorului PSD Dan Şova va ajunge, astăzi, pe masa deputaţilor jurişti, care vor întocmi un raport cu titlu de recomandare, urmând ca miercurea viitoare plenul Senatului să acorde şi un vot în cazul lui Dan Şova. Senatorii şi-au luat liber luni şi marţi cu ocazia Zilei Naţionale. „Am primit dosarele care au fost repartizate Comisiei Juridice. Va începe mâine să consulte dosarele şi probabil îl va invita la audieri pe Dan Şova. Miercurea viitoare e programat votul în plen cu privire la cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestarii pe numele domnului Dan Şova”, a anunţat Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului. Potrivit unor surse din PSD, social-democraţii nu vor boicota votul în cazul lui Şova şi se vor prezenta miercurea viitoare în plen, ca urmare a deciziei luate de partid, în speţă de Liviu Dragnea.  

Membrii PNL ai Comisiei Juridice au cerut ca votul în plenul Senatului să aibă loc tot astăzi, însă cererea lor nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată. “Varianta noastră, propusă de PNL, aceea de a ne mişca mai repede, astfel încât marţi să poată intra în plen, nu a întrunit numărul suficient de voturi, nu a avut susţinerea“, a precizat senatorul PNL Cătălin Boboc, preşedintele Comisiei Juridice.

Dan Şova este aşteptat, astăzi, la Comisia Juridică pentru a-şi studia dosarul care cuprinde şapte volume şi aproape 3.000 de pagini.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite