Un deputat AUR a demisionat din partid, iar un alt fost ales al Alianţei merge la partidul lui Dragnea. George Simion: „Lume pleacă, lume vine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
George Simion FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul Nicolae Roman a anunţat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că demisioneză din grupul parlamentar al AUR.  Un alt fost parlamentar al formaţiunii, Francisc Tobă, s-a alăturat, recent, Alianţei pentru Patrie, partid înfiinţat de Liviu Dragnea. „Lume pleacă, lume vine”, a fost replica lui George Simion.

Deputatul AUR, Nicolae Roman, a anunţat, în plenul Camerei Deputaţilor, că va activa ca deputat neafiliat în Circumscripţia 10 Buzău.  

„Daţi-mi voie să folosesc acest microfon pentru a-mi cere scuze tuturor prietenilor mei, pe care se pare că i-am indus în eroare asupra a două persoane, una dintre ele mai în vârstă. Un proverb zice:"Lupul îşi schimbă părul, dar năravul, ba”. Alta, care se apropie de jumătatea vieţii, dar sunt convins că nici până la sfârşitul ei şi nici cu încă o viaţă nu va putea face demonstraţia celor şapte ani de acasă. Având în vedere cele spunse, acum şi aici, vă anunţ că (..) din acest moment îmi voi desfăşura activitatea ca deputat neafiliat în Circumscripţia 10 Buzău”, a spus Nicolae Roman, în deschiderea şedinţei de plen, potrivit News.ro.

Şi Francisc Tobă, fost parlamentar AUR, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, a anunţat că se alătură Alianţei pentru Patrie, partid creat de Liviu Dragnea, urmând a fi vicepreşedinte al formaţiunii.

„Totodată, domnul deputat va conduce, în cadrul APP, comisia pentru discuţii şi negocieri cu parlamentarii care urmează să ni se alăture în vederea constituirii de grupuri parlamentare proprii ale Alianţei pentru Patrie”, a informat formaţiunea.

Liderul AUR a reacţionat la scurt timp pe Facebook. „Un militar neagreat de mine la conducerea AUR a dezertat. Succes la ”patriotul” Dragnea. Lume pleacă, lume vine”, a scris preşedintele AUR pe Facebook. 

Cine este Francisc Tobă 

Născut în 1953, Francisc Tobă a absolvit Academia Militară Tehnică din Bucureşti, unde a devenit „specialist în armament şi rachete” şi a fost preşedintele FSN Sibiu şi deputat FDSN în 1992.

Numele lui Tobă apare în dosarul legat de represiunea care a avut loc în Sibiu, în timpul evenimentelor din decembrie 1989. Membrii AUR au cerut invalidarea mandatului de deputat al fostului colonel, după ce le-a fost semnalat faptul că atât Francisc Tobă, cât şi Nicolae Roman ar fi fost implicaţi în reprimarea Revoluţiei

Aflat la Timişoara pentru Timişoara pentru a se întâlni cu simpatizanţii partidului pe care îl conduce şi pentru a depune candele pe treptele Catedralei Mitropolitane, în memoria eroilor căzuţi în timpul Revoluţiei din Decembrie 1989, George Simion a fost huiduit de mai mulţi timişoreni, printre care şi revoluţionari. Aceştia i-au reproşat că doi ofiţeri implicaţi în reprimarea Revoluţiei – Francisc Tobă şi Nicolae Roman – au ajuns parlamentari AUR. 

După ce mandatul parlamentarului a fost validat, AUR a transmis că se opune ferm „faţă de monstruoasa înţelegere din interiorul coaliţiei de guvernare, în vederea validării mandatului de deputat al lui Francisc Tobă”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite