Udrea: „Şomajul va tot creşte. Să-i explice cineva premierului că, fără investiţii, nu o să creăm locuri de muncă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PDL Elena Udrea FOTO Adevărul
Deputatul PDL Elena Udrea FOTO Adevărul

Deputatul PDL Elena Udrea susţine că preşedintele Traian Băsescu a fost îndreptăţit să îi atragă atenţia premierului Victor Ponta în ce priveşte creşterea şomajului, iar datele făcute publice de INS confirmă spusele preşedintelui.

Într-o postare publicată pe blogul personal, Udrea scrie că „şomajul a crescut cu aproape 0,5% din momentul în care Ponta a devenit premier şi până acum“.

„Creşterea era extrem de previzibilă“, mai spune deputatul PDL, arătând că „a scăzut nivelul investiţiilor“.

„A scăzut nivelul investiţiilor cu 2 miliarde de lei în ianuarie-iulie 2013 faţă de aceeaşi aceeaşi perioadă a anului trecut. De la 16,9 miliarde de lei cheltuiţi pentru proiecte importante de dezvoltare a infrastructurii la 14.9 miliarde lei înseamnă o scădere cu 0,5% a PIB-ului alocat în aceeaşi perioadă de timp, ajungându-se la 2,38% din PIB după 7 luni“, a explicat Elena Udrea.

Totodată, ea crede că tendinţa de creştere a şomajului se va păstra, în cazul în care Guvernul nu încurajează investiţiile.

„Până în momentul în care nu se vor relua alocările bugetare pentru proiecte importante, care ajută deopotrivă firmele private şi generează locuri de muncă, şomajul va tot creşte. Sau, în orice caz, nu va scădea. Sper că, la nivelul Guvernului, să se mai găsească măcar vreo câţiva experţi care să aibă coloană verticală şi să-i explice Premierului că fără investiţii, n-o să creăm în veci locuri de muncă!”,a  conchis Elena Udrea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite