Udrea: Cer comisie parlamentară de anchetă privind activitatea Romsilva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea, pre;edinte PMP FOTO Marian Iliescu
Elena Udrea, pre;edinte PMP FOTO Marian Iliescu

Preşedintele PMP, Elena Udrea, candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, solicită înfiinţarea unei comisii de anchetă care să vizeze activitatea Romsilva şi face apel la parlamentari să voteze împotriva proiectului de lege de modificare a Codului Silvic.

„Cer comisie parlamentară de anchetă care se poate face pe loc, nu după alegerile prezidenţiale. Dacă voi ajunge preşedinte, voi face o comisie prezidenţială. Aştept de la Victor Ponta şi Klaus Iohannis să aibă o poziţie publică legată de cum vor vota pe cererea de ridicare a imunităţii pentru Viorel Hrebenciuc. Aştept de la domnul Iohannis o raportare legată de acest scandal al retrocedărilor ilegale. Domnul tace ca lebăda. Şi în acest caz dovedeşte că nu este în competiţie cu Victor Ponta, ci în tandem cu acesta. Oricare dintre ei ar câştiga Preşedinţia, am avea USL la guvernare“, a spus Elena Udrea, într-o conferinţă de presă.

De asemena, Udrea a cerut respingerea Codului Silvic în Parlament, lăsând să se înţeleagă că acesta are legătură cu mafia pădurilor.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Braşov au pus sub acuzare în ultimile zile politicieni şi judecători implicaţi într-unul din cele mai grele dosare de corupţie de după Revoluţie, al cărui prejudiciu, în dauna statului, este estimat la 303 milioane de euro. Deputaţii jurişti se reunesc astăzi pentru a elabora raportul în cazul deputaţilor PSD Viorel Hrebeciuc şi Ioan Adam, implicaţi în dosarul retrocedărilor ilegale. DNA a solicitat Camerei Deputaţilor aprobarea pentru arestarea preventivă a celor doi, care se bucură de imunitate.

Viorel Hrebenciuc, este acuzat de procurorii anticorupţie de trafic de influenţă, constituire a unui grup infracţional şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană cu funcţie în partid. Mai exact, acesta ar fi intervenit pentru ca Paltin Sturza, moştenitorul lui Elie Vlad Sturza (strănepot de soră al boierului Nicolae D. Ghika – n.r.) să obţină, prin hotărâre judiciară, peste 43.000 de hectare de pădure. 

Intervenţia parlamentarului ar fi survenit după ce Tribunalul Covasna s-a pronunţat într-un dosar privind o retrocedare, iar funcţionarii din cadrul Direcţiei Silvice Bacău şi ai Comisiei de Fond Funciar Bacău au introdus cerere de revizuire deoarece instanţa retrocedase  43.000 de hectare în condiţiile în care fuseseră solicitate doar 23.000.

Potrivit DNA, imediat după pronunţarea deciziei civile a Tribunalului Covasna, parlamentarul Ioan Adam, împreună cu Viorel Hrebenciuc şi alte persoane, „a constituit şi coordonat un grup, ce urmărea să obţină venituri prin cumpărare de influenţă sau folosirea nelegală a influenţei (...), cu scopul de a urgenta punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate asupra terenurilor forestiere, precum şi o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier dobândit prin hotărârea judecătorească“. 

Astfel, începând din 2013, directorul Romsilva, Adam Crăciunescu, a răspuns solicitărilor formulate de Viorel Hrebenciuc, prin intermediul lui Ilie Sârbu, referitoare la modul în care regia trebuie să se comporte în legătură cu punerea în posesie, eliberarea titlului de proprietate şi litigiile juridice aferente reconstituirii dreptului de proprietate asupra suprafeţei de pădure de peste 40.000 de hectare. De altfel, Crăciunescu a şi fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu şi sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Citeşte şi:

Dosarul retrocedărilor ilegale: Dan Constantin Bengescu şi Iosif Kadas - arestaţi preventiv, iar Sorin Ion Iacob şi Jănică Poenaru - arest la domiciliu

EXCLUSIV Sentinţa judecătorească care i-a transformat în urmăriţi penal pe Ilie Sârbu, Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam

VIDEO Socrul lui Ponta, finii lui Băsescu, dar şi Hrebenciuc, suspectaţi de corupţie într-un dosar DNA privind retrocedarea a 90.000 de hectare 


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite