UDMR va informa liberalii europeni despre „atmosfera antimaghiară” pe care Crin Antonescu a creat-o în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antal Arpad susţine că Antonescu a creat o atmosferă antimaghiară în România FOTO: Adevarul
Antal Arpad susţine că Antonescu a creat o atmosferă antimaghiară în România FOTO: Adevarul

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, susţine că liderul PNL Crin Antonescu a creat, în ultimii ani, „o atmosferă antimaghiară” în România şi a provocat, „în mod naţionalist şi şovin”, împotriva maghiarilor şi pentru asta, Uniunea urmează să informeze liberalii europeni.

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că „mentalitatea ceauşistă şi naţionalistă” a influenţat, în ultimii ani, viaţa publică românească, iar liderul PNL, Crin Antonescu, este unul dintre cei care „au reprezentat acest lucru”, informează Mediafax.

Potrivit lui Antal, reprezentanţii UDMR vor pregăti un document despre modul în care Crin Antonescu se raportează la comunitatea maghiară, pe care îl vor trimite liberalilor europeni.

„Vom pregăti un document despre Crin Antonescu, pe care îl vom trimite liberalilor europeni. Vom detalia în acest document modul în care Crin Antonescu se raportează la maghiari. Este cunoscut faptul că liberalii europeni sunt sensibili la astfel de probleme”, a afirmat liderul UDMR Sfântu Gheorghe.

Acesta a adăugat că preşedintele PNL nu a făcut altceva, în ultimii ani, decât să provoace, „în mod naţionalist şi şovin”, împotriva maghiarilor.

„El a creat o atmosferă antimaghiară în România, cu sprijinul media Voiculescu, iar acum, la negocieri, s-a referit exact la această atmosferă pe care el a creat-o”, a afirmat liderul local al UDMR.

Acesta a adăugat că se aşteaptă ca guvernarea USL „să continue boicotul economic” în ceea ce priveşte judeţele din secuime.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite