Tamás Sándor: „Directorii maghiari ai instituţiilor deconcentrate vor fi maziliţi de Guvernul USL”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele UDMR Covasna, Tamás Sándor, susţine că are semnale potrivit cărora directorii maghiari ai instituţiilor deconcentrate vor fi „maziliţi” de noul Guvern şi că Uniunea va informa diplomaţii acreditaţi în România despre evenimentele „anti-maghiare”, informează Mediafax.

„Am primit mesaje clare că începe mazilirea directorilor instituţiilor deconcentrate, deja au fost înlocuţi, după alegeri, şefii de la SGA, Administraţia Îmbunătăţiri Funciare şi Garda de Mediu cu oameni ai PSD”, a spus Tamás, joi, într-o conferinţă de presă.

El afirmat că UDMR va începe acţiuni de informare a publicului şi a diplomaţilor acreditaţi în România despre „evenimentele anti-maghiare”.

Liderul UDMR Covasna a menţionat că politicienii români ar trebui să înţeleagă că UDMR nu este un partid tipic bucureştean, ci reprezintă aproximativ 1,4 milioane de maghiari şi ar trebui tratat ca atare.

"Vorbim de o comunitate de şapte la sută, aproape 1,4 milioane de maghiari, deci UDMR nu poate fi privită ca un partid politic tipic bucureştean", a spus Tamás Sándor.

Totodată, liderul UDMR Covasna a subliniat că Uniunea susţine în continuare ideea legiferării proporţionalităţii etnice, respectiv reprezentarea minorităţilor naţionale la nivelul conducerilor instituţiilor deconcentrate în raport cu procentul pe care îl deţin la nivel de judeţ, după acelaşi model etnic care se aplică în Tirolul de Sud.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite