UDMR: Rovana Plumb ar trebui să facă un pas înapoi. România să nominalizeze o persoană cu integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Csilla Hegedus FOTO presidency.ro
Csilla Hegedus FOTO presidency.ro

Purtătorul de cuvând al UDMR, Hegedus Csilla, a afirmat joi, după ce Rovana Plumb a fost respinsă pentru postul de comisar european, că aceasta din urmă ar trebui să „facă un pas înapoi”, iar România ar trebui să propună un alt candidat care să fie o persoană cu integritate.

„Noi considerăm că doamna Rovana Plumb nu ar trebui să continue acest demers, să facă un pas înapoi, iar România să desemneze un alt candidat la funcţia de comisar european”, a declarat Hegedus Csilla, citat de Agerpres.

Aceasta a adăugat că nominalizarea României ar trebui să fie o persoană cu integritate şi care „să înţeleagă ce se întâmplă în Uniunea Europeană”.

„Dat fiind faptul că până acum, din câte ştiu, România nu a avut asemenea probleme, cred că există suficienţi specialişti, oameni politici din România care ar putea să facă faţă unui asemenea job de comisar european. Trebuie să fie o persoană cu integritate, trebuie să înţeleagă ce se întâmplă în Uniunea Europeană şi bineînţeles, trebuie să aibă sprijin politic”, a mai explicat Hagedus Csilla.

Purtătorul de cuvând al UDMR a mai relatat şi că atunci când se propune un candidat pentru această funcţie, guvernul ar trebui să verifice toate problemele care pot apărea de-a lungul nominalizării.

„Nu ştiu dacă doamna Dăncilă a ştiut sau nu despre aceste probleme, oricum, dacă nominalizezi pe cineva pe o asemenea funcţie, atunci în mod normal ar trebui să faci un screening vis a vis de toate problemele care se pot ivi de-a lungul nominalizării. Nu ştiu dacă acest lucru s-a făcut sau nu, mie s-ar părea normal să se facă”, a conchis aceasta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite