UDMR nu acceptă nici propunerea de regionalizare „opt plus doi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, că refuzul Uniunii atît pentru pentru varianta cu opt judeţe, cât şi pentru cea care să includă în plus Harghita şi Covasna, va fi exprimat oficial la reuniunea Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de sâmbătă.

Citiţi şi:

PDL şi UDMR pun la cale judeţul  HarCov

Cum s-a sucit Băsescu în privinţa secuimii

„Varianta «8+2» nu merge, varianta «opt» nu merge, în rest discutăm", a spus Hunor, adăugând că subiectul reîmpărţirii teritoriale ar trebui amânat până după alegeri dacă nu există consens.

Liderul UDMR a precizat că Uniunea nu doreşte instabilitate politică sau economică şi că este interesată de menţinerea coaliţiei de guvernare. El a exclus posibilitatea ca participanţii la şedinţa CRU să voteze trecerea formaţiunii în Opoziţie. Vicepremierul Marko Bela a avut însă o poziţie mai nuanţată.

"Reorganizarea administrativă separată a ţării, respectiv opt judeţe plus Harghita şi Covasna, este un pas, care însă nu este suficient", a spus el. Reuniunea CRU, care se va desfăşura la Târgu Mureş, este menită să caute soluţii la propunerea PDL de reorganizare administrativ - teritorială.

Şeful statului a declarat, miercuri seară, că "ceea ce se poate întâmpla maximal, în condiţiile în care UDMR nu vrea reorganizarea teritoriulului pe judeţe mari, este o variantă peste care nu se poate trece, adică 8 judeţe plus două, Covasna şi Harghita, care rămân aşa cum sunt, dar niciodată unite".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite