Turcan: CNCD e profund politizat. Îcearcă intimidarea preşedintelui Iohannis. E o complicitate între PSD şi CNCD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan
Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan susţine că CNCD e o instituţie politizată întrucât l-a amendat pe preşedintele Klaus Iohannis cu 5.000 de lei pentru afirmaţiile legate de vânzarea Ardealului la unguri de către PSD. ”Asistăm la o încercare eşuată şi jalnică de intimidare a Preşedintelui Klaus Iohannis”, susţine Turcan.

”Decizia CNCD de azi privind unele afirmaţii ale preşedintelui Klaus Iohannis este revoltătoare şi demonstrează, din nou, că instituţia este profund politizată. Faptul că PSD a salutat imediat hotărârea arată existenţa unei complicităţi între partid şi consiliu, precum şi că instituţia este folosită în lupta politică pentru a influenţa opinia publică.

De asemenea, asistăm la o încercare eşuată şi jalnică de intimidare a Preşedintelui Klaus Iohannis. Nu este pentru prima dată când majoritatea politizată din Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării încearcă să îl cenzureze pe Preşedintele României.

Este inacceptabil că, în schimb, Consiliul nu a avut nicio problemă cu declaraţii extrem de grave şi discriminatoare ale unor membri PSD la adresa Preşedintelui României (sesizări soluţionate tot azi), considerând că acele afirmaţii se încadrează în limita libertăţii de exprimare.

Prin aceste practici, CNCD nu face altceva decât să îşi aducă grave prejudicii de imagine şi să îşi încalce propriul statut, care menţionează că instituţia este autonomă”, a scris Raluca Turcan pe Facebook. 

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că decizia CNCD, prin care a fost amendat cu 5.000 de lei după ce a acuzat că PSD vinde Ardealul la unguri, este una profund politică. Şeful statului va contesta amenda în instanţă.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că sancţionarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru ”derapajul privind Ardealul era necesar”, dar este simbolică. ”Din păcate, răul pe care Iohannis l-a făcut prin discreditarea funcţiei prezidenţiale rămâne imens”, susţine Ciolacu, afirmând că şeful statului ”a făcut România de râs în toate cancelariile europene”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite