Traian Băsescu: Sunt gata să o iau de la capăt, chiar şi în condiţii mai grele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu FOTO Presidency.ro
Traian Băsescu FOTO Presidency.ro

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la dezbaterea organizată de Fundaţia Mişcarea Populară, că ar dori ca PMP să continue o parte din proiectele sale. El a opinat că România s-a dezvoltat în timpul mandatului său şi a spus că, dacă i s-ar oferi posibilitatea, s-ar oferi „să o ia de la capăt“.

„Nu regret, pentru că s-au produs transformări. România nu mai este cea din decembrie 2004, când am câştigat primul mandat şi, cu siguranţă, e spaţiu enorm pentru a se continua procesele de modernizare a statului român. De asta am considerat că este nevoie de un nou partid“, a spus Băsescu, la Parlament.

Preşedintele a vorbit şi despre unificarea dreptei şi a spus, în acest context, că PMP a fost izolat din colaborarea PNL-PDL.

„Am văzut că PMP a fost eliminat de epavele PNL şi PDL, consideraţi-vă o bărcuţă abia lansată la apă care se poate transforma în pachebotul care traversează Atlanticul. Liberalii trebuie să ştie, după ce au confirmat că sunt gata să intre oricând într-o alianţă conceptuală cu PSD, că trebuie să declare clar că regretă ce s-a petrecut în 2012. Măcar atunci când, clar, a fost o lovitură de stat, trebuie să o regrete public. Tupeul de a spune că merg înainte şi iau ca breloc PDL depăşeşte ce poate fi acceptat în politică, iar nevoia de a construi o dreaptă care să meargă în turul al doilea cu un candidat nu trebuie să vă facă să vă consideraţi izolaţi“, a continuat preşedintele.

„În concluzie, sunt gata să o iau de la capăt, în aceleaşi condiţii, ba chiar mai grele!“,a conchis Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite