Tensiuni în PNL. Sighiartău: Numirea unui PSD-ist ca secretar de stat pentru Diasporă e absolut nepotrivită. O să cer remedierea acestei imense erori politici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Sighiartău, vicepreşedinte PNL.  FOTO Facebook Robert Sighiartău
Robert Sighiartău, vicepreşedinte PNL.  FOTO Facebook Robert Sighiartău

Robert Sighiartău, vicepreşedinte al PNL pentru Relaţii Externe, critică cedarea unei funcţii reprezentatitve pentru electoratul liberal, cea de secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, şi numirea de către Guvernul Ciucă a lui Gheorghe Cârciu, un PSD-ist susţinut de organizaţia Satu Mare.

„Numirea unui PSD-ist la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este absolut nepotrivită şi nu se încadrează în ceea ce coaliţia a hotărât în urmă cu ceva timp. Poziţia în mod normal trebuie să fie al PNL. Şi nu e doar despre asta. În Diaspora sunt milioane de români, care de-a lungul timpului şi-au pus speranţa şi nădejdea în guvernări pro dreapta politică şi în lideri care au luptat împotriva PSD”, a scris pe pagina sa de Facebook Robert Sighiartău.

„Nu analizăm motivele, dar este limpede că această parte a României are alte aşteptări de la un guvern condus de PNL. Pe de altă parte, noi avem nevoie de un mare program pentru românii din Diaspora pentru a-i stimula să se reîntoarcă acasă. Nu o să vină toţi, dar cred că putem face mult mai mult decât s-a făcut până acum. Nu vreau să comentez CV-ul persoanei desemnate ieri în funcţia de secretar de stat pentru problemele Diasporei şi nici limbajul folosit la ultimele alegeri, care este descalificant”, a completat vicepreşedintele PNL. 

Robert Sighiartău a subliniat că va cere la următoarea şedinţă a Biroului Executiv ca formaţiunea liberală să pună în discuţie, la nivelul Coaliţiei, renegcoierea poziţiei, astfel încât să fie preluată de PNL: „O sa cer colegilor mei din conducerea PNL, în prima şedinţă de Birou Executiv, remedierea acestei imense erori politice, care se va răsfrânge nu doar asupra imaginii partidului, dar şi a Guvernului în ansamblu”, a conchis Sighiartău.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite