Tăriceanu: Pro România propune deschiderea tuturor afacerilor, cu măsuri de protecţie, cu testare permanentă a angajaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calin Popescu Tariceanu FOTO Mediafax
Calin Popescu Tariceanu FOTO Mediafax

Senatorul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că Pro România propune deschiderea tuturor afacerilor, cu respectarea măsurilor de protecţie şi testarea permanentă a angajaţilor. „Soluţia închiderii este o excepţie nu o regulă şi se aplică doar acolo unde se dezvoltă focare”, a completat Tăriceanu.

„Vorbesc cu mulţi oameni din HoReCa. Aceştia sunt la capătul puterilor şi odată cu ei şi un segment economic care dă de mâncare la sute de mii de români. Este o tragedie, iar măsurile pe care le ia guvernul PNL sunt doar de faţadă, mai degrabă pentru a păcăli românii că fac ceva decât pentru a da o reală mână de ajutor. Cazul IMM INVEST îl ştiţi. Astăzi vă spun despre mult lăudatul program de GRANT-uri. Guvernul a alocat 350.000.000 euro care ar trebui să ajute cele 20.000 de firme din HoReCa. Suma s-a cheltuit în primele 6 minute de la începerea înscrierii şi de ea au beneficiat cei care au fost cei mai rapizi, adică 6.000 de firme! Ce o să se întâmple cu celelalte 14.000 de companii, doar Dumnezeu ştie!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu sâmbătă pe Facebook.

Acesta a mai spus că toate restricţiile impune de Guvernul PNL mediului de afaceri afectează în totalitate companiile mici - cafenele, restaurante, făbricuţe.

„Şi ştiţi ce mă mai pune pe gânduri? Toate restricţiile acestea pe care guvernul PNL le impune mediului de afaceri afectează aproape în totalitate companiile mici. Mici cafenele, restaurante, făbricuţe etc. Toate cu proprietari români. Oare în marile lanţuri de magazine nu circulă virusul? Oare nu putem lua aceleaşi măsuri de siguranţă şi în micile restaurante sau cafenele pentru a le ţine deschise şi a nu lăsa oamenii pe drumuri în prag de iarnă? Noi, la Pro România, am hotărât ca în programul anticriză să propunem deschiderea tuturor afacerilor, cu măsuri de protecţie, cu testare permanentă a celor care lucrează acolo. Soluţia închiderii este o excepţie nu o regulă şi se aplică doar acolo unde se dezvoltă focare!”, a conchis Tăriceanu. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite