Tăriceanu, atac furibund la Orban şi Iohannis: Aţi blocat ţara, v-aţi blocat în palatele voastre şi nu mai vreţi să ştiţi de oameni? Mişcaţi-vă fundurile pe teren!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu îi acuză pe preşdintele Klaus Iohannis şi pe premierul Ludovic Orban că au blocat ţara, au blocat spitalele, s-au blocat în palatele şi nu mai vor să ştie şi de oamenii afectaţi de inundaţii, el acuzând Guvernul de lipsă de implicare motivată de faptul că ”inundaţiile nu aduc dividende electorale precum aduce coronavirusu”. ”Mişcaţi-vă fundurile pe teren!”, este mesajul fostului premier.

”Este de neînţeles lipsa de implicare a Prim-Ministrului, şi în general a guvernului, în coordonarea acţiunilor de prevenire şi limitare a pagubelor generate de inundaţiile care afectează jumătate din ţară! Chiar nu înţeleg de ce o şedinţă la Cotroceni este mai urgentă decât salvarea vieţilor şi gospodăriilor oamenilor în nevoie?! Oare inundaţiile nu aduc dividende electorale precum aduce coronavirusul? Sau poate la inundaţii nu se fac achiziţii publice care să umple conturile firmelor de casă ale PNL-ului?”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

El le transmite preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic Orban că ”români sunt peste tot în ţară, şi în Timiş, şi în Caraş-Severin, şi în Botoşani sau Dolj, şi au nevoie de ajutor chiar dacă nu suferă de coronavirus”.

”Aţi blocat ţara, aţi blocat spitalele, v-aţi blocat în palatele voastre şi nu mai vreţi să ştiţi de oameni? Mişcaţi-vă fundurile pe teren, acolo unde oamenii îşi părăsesc agoniseala de o viaţă în miez de noapte! Mişcaţi-vă fundurile şi mobilizaţi forţe şi bani pentru a reface infrastructura distrusă şi a reface casele distruse! Mişcaţi-vă şi daţi încredere oamenilor că nu sunt singuri, că o să fie ajutaţi să o ia de la început!”, este mesajul liderului ALDE.

El argumentează că a fost prim-ministru şi ştie cum este să mergi pe teren la inundaţii catastrofale.

”Am fost peste tot în ţară în cele 3 rânduri de inundaţii pe care a trebuit să le gestionez, în 2005, 2006 şi 2008. Ştiu, nu e uşor să stai alături de oameni care au pierdut totul peste noapte. Nu e uşor să le ridici moralul şi să le redai speranţa. Câteodată o mai şi încasezi (verbal) de la oameni nervoşi şi la capătul puterilor, dar asta e în fişa posturilor pe care temporar le ocupaţi: să fiţi alături de români la bine, dar mai ales la rău! Aşa că ieşiţi din palate, lăsaţi costumele şi cravatele deoparte, luaţi cizmele în picioare şi puneţi mâna pe lopeţi! Arătaţi că puteţi fi curajoşi fără telepromptere de pe care să citiţi texte scrise de alţii şi fără slugarnici care să vă aducă osanale! Oamenii chiar au nevoie de voi, de cei care îi guvernează!”, conchide fostul premier.

Inundaţiile au afectat 161 de localităţi din 29 de judeţe anunţă miercuri IGSU, care precizează că trei oameni au fost luaţi de viitură, zeci de persoane au fost evacuate, peste 1.000 de case, curţi şi beciuri au fost inundate, iar stâlpi de electricitate şi copaci au fost doborâţi de vânt.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite