Tanczos Barna a prezentat în Parlament  obiectivele de mediu stabilite prin PNRR: Avem un ritm accelerat de pregătire a reformelor şi a programelor de finanţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tanczos Barna FOTO Captura

Ministrul Mediului Tanczos Barna a anunţat că a prezentat comisiilor de specialitate din Parlament obiectivele de mediu stabilite prin PNRR, explicând că există un ritm accelerat de pregătire a reformelor şi a programelor de finanţare.

„Am prezentat, astăzi, la şedinţa reunită a comisiilor de mediu din Parlament obiectivele de mediu stabilite prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)”, a transmis ministrul Mediului pe Facebook, explicând că „schimbările climatice şi degradarea mediului sunt provocări care necesită politici coerente, politici care să asigure o dezvoltare durabilă prin atingerea unui echilibru între economie, societate şi mediu. De aceea, ne-am stabilit obiective ambiţioase în PNRR. Astfel, până la sfârşitul anului 2026 implementăm 5 reforme şi 15 tipuri principale de investiţii în domeniul gestionării apelor, pădurilor şi a deşeurilor”. 

Tanczos Barna a mai explicat că „avem un ritm accelerat de pregătire a reformelor şi a programelor de finanţare”, arătând că a fost adoptată o Ordonanţa de Urgenţă care încurajează împăduririle. „Orice pădure nou înfiinţată va beneficia de o primă anuală de sechestrare forestieră în valoare de 456 euro/ ha timp de 20 de ani”. 

Potrivit ministrului, „specialiştii lucrează la elaborarea Strategiei Forestiere Naţionale. Am inclus în bugetul AFM programul Prima conectare la apă şi canalizare, prin care vom ajuta aproximativ 90.000 de gospodării să se conecteze la sistemele existente”. 

„Am pregătit şi, în curând, vom lansa în consultare publică schema de ajutor de stat pentru investiţiile în domeniul deşeurilor. Finanţăm 13.800 de insule ecologice digitalizate pentru colectarea selectivă a deşeurilor, peste 500 de platforme de colectare voluntară şi 15 centre de colectare integrată”, a mai informat Tanczos Barna. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite