Surse. Primăria Capitalei: Consilierii USR PLUS nu vor să voteze bugetul lui Nicuşor Dan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan FOTO Inquam Photos / George Calin
Nicuşor Dan FOTO Inquam Photos / George Calin

Vlad Voiculescu şi Claudiu Năsui, liderii USR PLUS Bucureşti, vor ca Nicuşor Dan să-i ofere drept de semnătură viceprimarului Horia Tomescu pentru a decide conducerea spitalelor din Bucureşti. În caz contrar, consilierii generali USR PLUS ameninţă că nu vor vota bugetul pe 2021 propus de primarul general, au relatat surse politice pentru News.ro.

Primarul general Nicuşor Dan i-a delegat lui Horia Tomescu atribuţiile privind coordonarea spitalelor din Capitală, însă nu şi dreptul de semnătură. Prin urmare, managerii spitalelor din subordinea primăriei pot fi numiţi în funcţie numai cu acordul primarului general. 

Liderul PLUS Vlad Voiculescu insistă ca viceprimarul Horia Tomescu să aibă putere totală de decizie în domeniul sănătăţii, în schimb Nicuşor Dan nu e dispus să delege dreptul de semnătură. Viceprimarul Horia Tomescu este unul dintre apropiaţii fostului ministru al Sănătăţii. 

Proiectul de buget va fi miercuri pe ordinea de zi a Consiliului General. Fără voturile USR PLUS, bugetul propus de Nicuşor Dan  nu poate fi adoptat, în condiţiile în care PSD se împotriveşte, iar PNL şi PMP nu pot strânge o majoritate.  

După ce a fost schimbat din funcţia de ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu a acuzat că „PNL şi Nicuşor Dan nu şi-au ţinut cuvântul”. Voiculescu anunţa că nici în ziua de astăzi viceprimarul Horia Tomescu nu are drept de semnătură şi nu se poate ocupa de spitale, multe dintre acestea fiind în continuare conduse de către manageri puşi de Gabriela Firea sau chiar de Sorin Oprescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite