SURSE Ponta şi Tăriceanu anunţă azi fuziunea dintre Pro România şi ALDE. Cum se vor distribui locurile pentru parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta FOTO Mediafa
Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta FOTO Mediafa

ALDE şi Pro România au programate azi şedinţe paralele, la finalul cărora Călin Popescu Tăriceanu va susţine o conferinţă de presă alături de Victor Ponta. Potrivit surselor citate de G4Media, cei doi vor anunţa fuziunea dintre ALDE şi Pro România.

„Conducerea ALDE se va reuni astăzi, 8 octombrie 2020, de la ora 14.00, în şedinţele Biroului Politic Executiv, Biroului Politic Central şi Delegaţiei Permanente. Şedinţele vor avea loc în format de videoconferinţă. La ora 17.00 preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu va susţine o conferinţă de presă împreună cu preşedintele Pro România Victor Ponta, la sediul Pro România din strada Gina Patrichi nr. 10”, a transmis ALDE într-un comunicat de presă.

Potrivit surselor citate de G4Media, cele două partide ar putea anunţa că fuzionează. Dacă decizia de fuziune va fi luată astăzi, partidele conduse de Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu – ambele cu rezultatele slabe la alegerile locale din Bucureşti şi din alte regiuni – vor începe procedurile juridice cerute de lege. Propoţia negociată la locurile eligibile va fi 60% Pro România şi 40% ALDE.

Ideea fuziunii dintre cele două partide a fost lansată încă de la jumătatea lunii septembrie, Călin Popescu Tăriceanu afirmând că după localele din 27 septembrie conducerea celor două partide se va reuni şi va vedea care va fi formulată de colaborare care să fie convenabilă ambelor formaţiuni politice.

„Astăzi (marţi - n.r.) ceea ce este de notorietate, mă refer la decizia PSD din cadrul structurilor statutare de a nu face alianţe pentru alegerile parlamentare nici cu ALDE, nici cu Pro România. Eu am pledat cu ardoare pentru a se realiza o alianţă între cele trei partide, pentru a ne permite să obţinem chiar primul loc. Îmi pare rău că la nivelul PSD nu s-a dorit această soluţie. Nu am avut solicitări care să împiedice sau să blocheze discuţiile. PSD ne-a făcut o ofertă de a avea candidaturi pe listele proprii, ceea ce nu am putut să accept”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Marcel Ciolacu a declarat că PSD nu va face alianţe la parlamentare, iar în decizie a cântârit faptul că partidul este adversar politic cu Pro România, ALDE şi PPU-SL la alegerile locale. El a adăugat că a discutat cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu să vină pe listele PSD, însă acesta a refuzat.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite