Surse. Liderii PNL, nemulţumiţi de modul cum s-a ocupat Ghinea de PNRR. Ce au aceştia de reproşat ministrului Investiţilor şi Proiectelor Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Bogdan a fost printre cei care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de modul cum a gestionat Cristian Ghinea problematica PNRR FOTO Facebook Bogdan
Rareş Bogdan a fost printre cei care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de modul cum a gestionat Cristian Ghinea problematica PNRR FOTO Facebook Bogdan

Mai mulţi lideri ai PNL, printre care Marian Petrache şi Rareş Bogdan, şi-au exprimat nemulţumirea faţă de modul cum s-a prezentat Cristian Ghinea, principalul ministru responsabil de elaborarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţa, la discuţiile privind proiectele care pot fi finanţate şi care nu, susţin surse politice liberale pentru „Adevărul”

În şedinţa conducerii PNL de luni dimineaţă a fost ridicată şi problema PNRR, în condiţiile în care Bruxelles-ul a avut mai multe critici referitoare la modul de întocmire al Planului, dar fiind că mai multe priorităţi avansate de partea română nu s-ar încadra în domeniile de finanţare. 

Surse politice din PNL susţin că Marian Petrache, vicepreşedinte al PNL, a fost cel care a ridicat tema PNRR. Mai precis faptul că ministrul Ghinea a mers nepregătir pentru a explica proiectele gândite de Guvern. Pe această temă a luat cuvântul şi prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan, care a fost de acord cu cele spuse de Marian Petrache. 

Unul dintre vicepreşedinţii PNL, Laurenţiu Leoreanu, a venit şi cu ideea ca PNRR să fie coordonat de premier, dacă Ghinea nu ar putea gestiona acest demers. Mai mult, a fost cerută şi o mai mare implicare de către MIPE a Ministerului de Finanţe, potrivit unor surse liberale. 

Reamintim faptul că în urmă cu două luni Memorandumul privind PNRR a fost reîntors pentru a fi modificat, după ce erau ignorate instituţii ca Ministerul de Finanţe şi Secretariatul General al Guvernului, singurii demnitari responsabili fiind Cristian Ghinea şi vicepremierul Dan Barna.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite