Stelian Ion vorbeşte de o posibilă demisie: Nu voi face compromisuri doar pentru a păstra funcţia. Simt presiunea asupra mea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelian Ion, ministrul Justiţiei FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Stelian Ion, ministrul Justiţiei FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a vorbit, despre blocajul pe tema SIIJ, demnitarul subliniind faptul că nu va face compromisuri doar pentru a rămâne în funcţie. Cu toate acestea, Ion a punctat faptul că demisia ar trebui să şi-o dea mai ales cei care nu respectă programul de guvernare.

Întrebat într-un interviu la RFI dacă simpte o ofensivă împotriva sa, ministrul Justiţiei a precizat: „Aş putea spune că simt presiunea asta, dar vreau să spun un lucru foarte clar, avantajul meu este acela că nu mi-am dorit în mod special să deţin această funcţie, nu voi face orice, nu voi face compromisuri de natură să regret la un moment dat, doar pentru a păstra funcţia, deci sunt foarte relaxat din punctul ăsta de vedere. Oricâte discuţii vor fi pe tema asta, voi face exact ce îmi dictează conştiinţa şi ceea ce cred că este corect pentru justiţie”, a declarat Stelian Ion. 

Titularul de la Justiţie a evitat să spună clar în ce condiţii şi-ar depune mandatul, arătând cu degetul către UDMR şi PNL: „Cred că demisia, în momentul în care nu se respectă programul de guvernare, ar trebui să şi-o dea cei care nu-l respectă. Dincolo de asta, nu văd cum să nu se ajungă totuşi la o soluţie agreată de toate părţile. Aici nu este vorba doar de mine, nu este vorba de persoana ministrului Justiţiei, este vorba de USR PLUS, e vorba de faptul că am agreat împreună o variantă şi tot împreună trebuie să găsim o soluţie care să fie acceptată de toate părţile, dar în aceste limite, repet, ale programului de guvernare şi ale angajamentelor pe care ni le-am asumat. Doar să mimăm că facem reforme sau să mimăm că desfiinţăm o secţie, dar păstrăm efectiv mecanismele create în 2017 de Dragnea nu e în regulă”.  

Stelian Ion a reiterat faptul că cea mai bună formă a proiectului pentru desfiinţarea SIIJ a fost cea care a plecat de la Guvern şi în continuare nu este de acord cu varianta UDMR, cu mutarea dosarelor la o secţie de la Parchatul General. Cu toate acestea, ministrul Justiţiei a punctat faptul că se gândeşte la alte variante pentru rezolvarea situaţiei, dar soluţiile nu pot fi scoase „din joben”. 

Nu în ultimul rând, Ion a cerut ca toţi factorii politici să se implice în reformele Justiţiei: „cred că toţi factorii politici şi toţi liderii ar trebui să se implice, nu doar să asiste pasiv la aceste discuţii, pentru că sunt nişte chestiuni care nu vizează doar Ministerul Justiţiei, ci vizează România şi atunci e important ca liderii politici să discute şi să găsim împreună calea”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite