Barna: Nu putem să avem un program de guvernare agreat şi susţinut în Parlament şi apoi să nu ne mai respectăm acele angajamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna FOTO Inquam Photos / George Calin
Dan Barna FOTO Inquam Photos / George Calin

Vicepremierul Dan Barna consideră că, atunci când afirmă că "ministrul Justiţiei nu a găsit încă calea potrivită" pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), preşedintele Klaus Iohannis exprimă aceeaşi "nemulţumire" pe care o au şi cei de USR-PLUS legată de atitudinea UDMR referitoare la acest subiect.

"Colegul meu, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a prezentat nu o cale, a prezentat mai multe căi (pentru desfiinţarea SIIJ - n.r.), numai că pentru a putea să facem reformă în justiţie e nevoie ca toate forţele politice care contează să susţină acest demers. În momentul de faţă avem un blocaj în coaliţie, vedem că partenerul UDMR nu doreşte acest lucru şi şi mesajul preşedintelui exprimă aceeaşi nemulţumire pe care o avem şi noi: nu putem să avem un program de guvernare agreat şi susţinut în Parlament în momentul învestirii Guvernului şi apoi să nu ne mai respectăm acele angajamente”, a declarat Dan Barna, vineri, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor. 

Întrebat dacă se referă la UDMR atunci când afirmă că unul dintre parteneri nu îşi respectă angajamentele, Barna a răspuns: "Ştim foarte clar, pe subiectul punctual SIIJ avem o poziţie a UDMR, care în realitate doresc doar mutarea Secţiei Speciale la Parchetul General şi nu desfiinţarea acestea, aşa cum am agreat”. 

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută în judeţul Giurgiu, că sunt multe lucruri care nu funcţionează în coaliţia aflată la guvernare şi a dat ca exemplu desfiinţarea SIIJ şi Legile justiţiei. 

"Mai sunt multe lucruri care nu funcţionează. Bunăoară, SIIJ nu a fost desfiinţată, chit că toată lumea s-a lăudat că aşa va face, ministrul Justiţiei nu a găsit încă calea potrivită, legile justiţiei - nici nu există un proiect acceptat în coaliţie şi sunt şi eu nemulţumit de aceste lucru. Sunt şi alte, şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută, deci mai este mult de lucru, dar această formulă sunt convins că poate să funcţioneze”, a explicat Iohannis.

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite