Stelian Bujduveanu: Firea a bifat ruşinea istorică de a bloca conturile Primăriei Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelian Bujduveanu (stânga) şi Nicuşor Dan (dreapta) FOTO Facebook
Stelian Bujduveanu (stânga) şi Nicuşor Dan (dreapta) FOTO Facebook

Consilierul general al Municipiului Bucureşti Stelian Bujduveanu a atacat-o joi pe Gabriela Firea despre care spune că se victimizează în loc să explice cum a ajuns Primăria Generală a Capitalei să aibă conturile blocate din cauza unei datorii faţă de Costică Constanda, respectiv darea în plată a unei suprafeţe de 15.000 de metri pătraţi în Cartierul Francez.

„Vorbim de o rețetă marca PSD, în care Gabriela Firea a combinat matrapazlâcul cu victimizarea. În loc să explice public cum a ajuns primăria generală într-o astfel de situație jenantă, Gabriela Firea va încerca, azi, pentru a cincea oară, să îi ofere lui Costică Constanda o bucată din Satul Francez în schimbul stingerii unei părți a datoriei. Primarul PSD forțează din nou un vot în Consiliul General bazat pe o procedură total netransparentă”, a explicat consilierul PNL.

Bujduveanu mai afirmă că Gabriela Firea le cere consilierilor să dea un vot ilegal

„Practic, primarul Capitalei, care a refuzat în cei patru ani de mandat orice dialog cu opoziția, ne cere acum, consilierilor generali, un vot în orb pe un proiect cu puternic iz de nelegalitate. PNL i-a solicitat Gabrielei Firea să pună la dispoziția opiniei publice corespondența dintre Primărie și avocații familiei Constanda. PNL nu se opune, de principiu, ca Primăria Generală să ofere o suprafață de teren care nu a adus niciun beneficiu pentru bucureșteni în ultmii ani, însă procedura trebuie să fie total transparentă.

Or, Gabriela Firea nu vrea sub nicio formă să prezinte Consiliul General și presei acte care să dovedească termenii și condițiile tranzacției. Primarul PSD ne obligă să votăm un document încropit, din care nu reiese clar ce suprafață de teren oferă municipalitatea și ce se întâmplă pe viitor”, mai precizează acesta.

Consilierul mai atrage atenţia la faptul că tranzacţia propusă de Gabriela Firea acoperă doar 20% din datoria totală şi că aceasta în loc să vină cu dovezi pentru alege să se victimizeze şi să acuze opoziţia de blocarea conturilor primăriei.

„Ce garanție au bucureștenii că după ce va primi bunurile imobile din Satul Francez, familia Constanda nu va bloca din nou conturile primăriei? Tranzacția propusă de PSD acoperă doar 20% din datoria de 115 milioane de euro. Și restul banilor cum vor fi achitați? Vom ajunge să dăm în plată o bucată de teren și apoi încă una?

Gabriela Firea are nevoie de o majoritate de două treimi, pe care nu o poate obține doar cu voturile PSD și ALDE. Însă în loc să vină cu dovezi, măcar în ceasul al 12-lea, primarul PSD preferă retorica politică meschină: acuză opoziția că blochează conturile primăriei.

Victimizarea e ultima carte jucată de Gabriela Firea în disperarea că va pierde alegerile. Orice bucureștean va înțelege că nu putem vota un act care nu prezintă garanția legalității”, a conchis Stelian Bujduveanu.

Vezi şi: Proiectul propus de Gabriela Firea pentru reducerea datoriei faţă de familia Constanda, respins a cincea oară de Consiliul General

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite