Steinmeier: Trebuie identificată o soluţie care să permită progrese în aderarea la Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier FOTO Adevărul
Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier FOTO Adevărul

Klaus Iohannis l-a primit luni, la Cotroceni, pe ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, aflat in vizită oficială în România. Printre altele, Steinmeier a subliniat că trebuie identificată o soluţie care să permită progrese în realizarea aderării României la Schengen.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul discuţiilor, au fost trecute în revistă stadiul şi perspectivele relaţiilor româno-germane, de ambele părţi fiind remarcată dinamica accentuată, din ultima perioadă, a vizitelor bilaterale la cel mai înalt nivel, dovadă a caracterului privilegiat al relaţiilor româno-germane. 

„Preşedintele României a arătat că Germania continuă să fie cel mai important partener comercial al ţării noastre şi a pledat pentru atragerea de noi investitori, subliniind reuşitele unor mari companii germane în România“, se mai arată în comunicat. 

Cu prilejul întâlnirii, au fost abordate şi teme de actualitate de pe agenda europeană, în mod deosebit situaţia ţărilor din vecinătatea estică. „Domnul Preşedinte Klaus Iohannis a reafirmat susţinerea parcursului european al Republicii Moldova. Ministrul german a mentionat că şi Berlinul acordă aceeaşi importanţă menţinerii orientării proeuropene a acestui stat. Cei doi interlocutori au discutat şi despre evoluţiile preocupante din Ucraina, precum şi despre situaţia din statele Balcanilor de Vest“, se mai arată în comunicat.

În privinţa aderării României la spaţiul Schengen, oficialul german a subliniat că trebuie identificată o soluţie care să permită progrese în realizarea acestui obiectiv.

În cursul după-amiezii, Preşedintele României se va afla la Sibiu, unde  Frank-Walter Steinmeier va primi titlul de cetăţean de onoare al oraşului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite