Spovedania lui Grindeanu: Mi s-a reproşat că nu am dezvoltat relaţiile economice cu Rusia. Dragnea vrea să aibă toată puterea

0
0

Premierul Sorin Grindeanu l-a atacat dur pe liderul PSD Liviu Dragnea, pe care îl acuză că a inventat motive ca să-i retragă sprijinul politic cu scopul de a acapara el toată puterea. Grindeanu l-a taxat şi pe Darius Vâlcov, autorul evaluării asumate de Liviu Dragnea, şi a ironizat-o pe Lia Olguţa Vasilescu. Iată cele mai puternice afirmaţii lansate de premier.

 • PSD nu este pe CF-ul ( persoană fizică -n.r) nimănui. Nici al lui Grindenau, nici al lui Dragnea, nici al lui Bădălău, nici al lui Paul Stănescu (Nicolae Bădălău şi Paul Stănescu sunt doi dintre „locotenenţii“ lui Liviu Drganea - n.r).
 • Liviu Dragnea mi-a oferit şefia mai multor instituţii ale statului doar ca să îmi dau demisia sau chiar să fac parte din viitorul Guvern: ministru sau vicepremier.
 • Vă citesc o măsură care în analiza domnului Vâlcov este nerealizată în aceste prime şase luni de guvernare: dezvoltarea relaţiilor economice cu Federaţia Rusă. Eu ştiu că încă suntem ţară a Uniunii Europene şi trebuie să respectăm sancţiunile UE. Poate domnul Vâlcov (Darius Vâlcov a elaborat evaluarea Guvernului- n.r.) şi ceilalţi ştiu altceva. Şi de asta trebuie să plec, probabil... 
 • I-am propus domnului Dragnea să ne dăm amândoi demisia. N-am văzut să se fi întâmplat asta. 
 • De ce trebuie să pui presiune pe propriii tăi miniştri pe care tu i-ai pus acolo? Am un singur răspuns: dorinţa unui singur om (Liviu Dragnea - n.r.) de a avea toată puterea. 
 • Am văzut pentru prima dată această evaluare în această seară.  A fost o premieră şi pentru majoritatea miniştrilor această evaluare făcută de Darius Valcov, care nu mai e membru PSD. Prin această evaluare, era o justificare pentru a mi se spune: "trebuie să pleci, trebuie să demisionezi".
 •  
 • Rar mi-a fost dat să văd aşa ceva. La nerealizări sunt incluse două măsuri la care Dragnea a spus public că se renunţă: TVA zero la locuinţe şi TVA zero la publicitate. La fiscalitate-buget, 18 măsuri au termen în 2018, patru în trimestrele II şi III şi cinci nu au termen, sunt pe durata mandatului. Toate au fost trecute la nerealizările lui Grindeanu şi ale domnului Viorel Ştefan
 • La Educaţie mi se reproşează mie şi ministrului că nu am făcut programe de dezvoltare şi formare a tuturor copiilor de la naştere şi până la majorat..

FOTO Mediafax

Imagine indisponibilă
 •  La capitolul 18: promovarea procesului de extindere şi susţinere a ţărilor din Balcanii de Vest. Cchiar în condiţiile în care în urmă cu câteva zile tocmai am fost în Croaţia, unde am vorbit despre modul în care putem promova ţările din Bacani, în condiţiile în care România va relua preşedinţia UE
 • Îmi doresc ca PSD să dea viitorul prim-ministru. Eu nu mă agăţ de acest statut. Pare şi absurd în acest moment, dar vreau să am această garanţie. Domnul preşedinte Liviu Dragnea nu a dat această garanţie în Comitetul Executiv Naţional, ceea ce nu-i în regulă
 • S-a inventat o Opoziţie la Guvern în interiorul PSD.
 • Doamna Lia Olguţa Vasilescu era informată mai bine şi ştia că după cinci luni va veni un raport al domnului Valcov.
 • Toată echipa guvernamentală a fost făcută de Liviu Dragnea. N-aş mai accepta aşa ceva. Am fost chemat şi rugat de Liviu Dragnea să accept să fiu premier. Primul meu răspuns a fost: nu.
 • Jurnalist: Aţi mai aproba OUG 13? Grindeanu: 14, sigur!

Comitetul Executiv al PSD, for de conducere din care fac parte vicepreşedinţii partidului şi liderii din teritoriu, i-a retras  sprijinul politic premierului pentru a-l forţa să demisioneze. Însă Grindeanu a refuzat şi a anunţat că pleacă din fruntea Guvernului numai dacă Iohannis va garanta că numeşte un nou premier tot de la PSD. Grindeanu îl acuză pe Dragnea că vrea toată puterea. Toţi miniştrii PSD şi ALDE au demisionat din Guvern.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite