Şova, despre declaraţiile preşedintelui pe tema bugetului: Băsescu aduce un Crăciun foarte trist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul delegat pentru Mari Proiecte, Dan Şova FOTO Mediafax
Ministrul delegat pentru Mari Proiecte, Dan Şova FOTO Mediafax

Ministrul delegat pentru Marile Proiecte, Dan Şova, susţine că anunţul pe care preşedintele Traian Băsescu l-a făcut marţi seara, referitor la respingerea Legii bugetului de stat pe 2014, înseamnă de fapt „noi tăieri de pensii şi salarii“.

„Semnificaţia unui asemenea gest este pe cât de simplă, pe atât de păguboasă şi de dispreţuitoare la adresa celor afectaţi: pentru luna ianuarie, Băsescu a anunţat practic tăierea majorărilor de pensii, de salarii şi de venituri pentru români“, susţine ministrul, într-un comunicat dat publicităţii miercuri.

Totodată, el afirmă că, odată concretizat, gestul preşedintelui de a respinge Legea bugetului presupune o „o tăiere de venituri pentru milioane de români, care va dura cel puţin pentru luna ianuarie“.

„Preşedintele aduce un Crăciun foarte trist pentru următoarele categorii de români: pentru medicii rezidenţi care, cu bugetul votat, ar fi primit din prima zi a lui ianuarie bursa de 670 de lei; pentru profesorii debutanţi, cărora Băsescu le transmite să-şi ia adio de la mărirea de 10% a salariului de la 1 ianuarie; pentru pensionari, a căror pensie, din cauza locatarului de la Cotroceni, nu va fi din 1 ianuarie cu 3,76% mai mare“, scrie Şova.

În încheiere, ministrul face un apel la preşedinte să „îşi asume responsabilitatea“ pentru respingerea Legii bugetului de stat.

„Doresc, în acelaşi timp, să îi urez preşedintelui să aibă luciditatea de a vedea că el se luptă acum nu cu Guvernul Ponta, ci cu românii. Este o luptă la care ar trebui, spre binele tuturor, să renunţe“, conchide Şova.

Materiale pe aceeaşi temă:

Dialogul surzilor pe taxa de 7 eurocenţi Preşedintele Traian Băsescu nu a căzut la pace cu premierul Victor Ponta în privinţa bugetului pe 2014 şi îl va reîntoarce în Parlament, apoi îl va contesta la CCR.

Traian Băsescu: Banii de la Dragnea sunt bani electorali, pentru ca primarii să fie mobilizaţi la alegerile de anul viitor  Preşedintele Traian Băsescu a reluat în cadrul declaraţiei de marţi seară tema banilor acordaţi pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice,  potrivit bugetului pentru anul 2014, liderul de la Palatul Cotroceni menţinându-şi părerea că o parte din aceşti bani, surplusul, sunt bani electorali.

VIDEO Băsescu, după întâlnirea cu Ponta: El a spus că am discutat despre buget. Or, eu am vorbit despre acciză  Preşedintele Traian Băsescu i-a replicat, marţi, premierului Victor Ponta pe tema acordului cu FMI şi a bugetului pe 2014, la scurt timp după întâlnirea dintre cei doi de la Palatul Cotroceni. Şeful statului a precizat că Ponta nu a înţeles, de fapt, că la întâlnire nu s-a discutat despre buget, ci despre acciza la carburant.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite