Soţia lui Dacian Cioloş, expertă în agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soţia lui Dacian Cioloş. Dacian Cioloş şi Valerie Cioloş-Villemin. FOTO berthomeau.com
Soţia lui Dacian Cioloş. Dacian Cioloş şi Valerie Cioloş-Villemin. FOTO berthomeau.com

Soţia lui Dacian Cioloş. Premierul recent nominalizat de Klaus Iohannis, Dacian Cioloş, este căsătorit cu franţuzoaica Valerie Cioloş-Villemin, care lucrează într-un domeniu asemănător celui în care este specializat şi soţul său.

Soţia lui Dacian Cioloş. Franţuzoaică, expertă în domeniul agriculturii

Valerie Cioloş-Villemin este expertă în domeniul agriculturii. Acesta este exact domeniul în care soţul său Dacian a fost comisar european în perioada 2010-2014. Soţia lui Cioloş a avut în job-uri care ţin de domeniul agriculturii, activitatea fiind desfăşurată cu precădere în zona României şi a Republicii Moldova.

POtrivit celor de la „Capital“, „conform profilului său de Linkedin, Valerie Ciolos-Villemin este absolventă de studii superioare în ştiinţele agriculturii, iar în momentul de faţă este consultant independent“. De asemenea, a ocupat funcţia de cercetător la Montpellier SupAgro, precum şi funcţia de director la Agence Universitaire de la Francophonie, filiala din Republica Moldova

Soţia lui Dacian Cioloş. Valerie Cioloş-Villemin, alături de Principesa Maria la un eveniment dedicat femeilor

În urmă cu aproape o lună, Valerie Ciolos-Villemin de Principesa Maria, Andreea Esca şi Gianina Corondan au participat la inaugurarea Academiei Doamnelor, singurul centru de resurse socio-profesionale dedicat în întregime femeilor din Alba Iulia şi localităţile învecinate, amenajat, cu fonduri europene, într-o fostă centrală termică. Academia Doamnelor se vrea fi un loc de socializare modern, dotat corespunzător, în care vor putea susţine cursuri sau ateliere creative şi vor beneficia de îndrumare şi consiliere în diverse domenii.

Soţia lui Dacian Cioloş. Soţul lui Valerie Cioloş-Villemin, recent nominalizat pentru funcţia de premier

De profesie inginer agronom, Dacian Cioloş (46 de ani) se bucură de imaginea unui tehnocrat de succes după ce în perioada 2010-2014 a fost comisar european pe Agricultură şi Dezvoltare Durabilă în cadrul cadrul Comisiei lui José Manuel Barroso. În vara lui 2014, Cioloş a fost în cărţi pentru primirea unui nou mandat de comisar european, însă premierul  Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu s-au înţeles pentru Corina Creţu. Totuşi, munca lui Cioloş a fost apreciată de liderii europeni, astfel încât, noul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a numit pe Cioloş în iulie 2015 în postul de consilier personal.

Dacian Cioloş a urmat cursurile Facultăţii de Horticultura din cadrul Universităţii de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj, obţinând diploma de inginer horticultor în 1994. Şi-a continuat studiile în Franţa unde a făcut un master la École Nationale Supérieure Agronomique şi Université Montpellier I, pentru ca apoi să obţină şi un doctorat a Institutul Naţional de Cercetări Agronomice din cadrul École Nationale Supérieure Agronomique Montpellier.

În intervalul 2002-2003 a lucrat la Comsia Europeană, iar din ianuarie 2005 a fost cooptat în Ministerul Agriculturii, unde a deţinut mai multe funcţii, de la consilier al ministrului până la cea de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. În octombrie 2007, Cioloş, din postura de tehnocrat, l-a înlocuit la cârma ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe Decebal Traian Remeş, politician acuzat la acea vreme de trafic de influenţă în celebrul „dosar Caltaboşul“. În ianuarie 2009, Cioloş, a refuzat să fie cooptat în cadrul guvernului Boc, motivând că vrea să-şi păstreze independenţa politică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite