Sondaj. PSD, lider detaşat în intenţia de vot, cu 37%. Ce procente au PNL, USR şi AUR

0
0
Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă FOTO Mediafax
Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă FOTO Mediafax

Ultimul barometru al Grupului Avangarde, realizat la comanda PSD, arată că politicianul român cu cea mai mare cotă de încredere este Marcel Ciolacu (PSD), secondat de Nicolae Ciucă (18%) şi Klaus Iohannis (15%). De asemenea, în ceea ce priveşte intenţia de vot pentru partide, PSD domină clar, fiind cotat la 37% intenţie de vot, urmat de PNL, cu 23%.

Din numărul celor chestionaţi, doar 38% au indicat partidul pe care l-ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Din acest grup de respondenţi, 37% au indicat PSD, în timp ce 23% PNL. 

Pe locul al treilea este plasată Alianţa pentru Unirea Românilor, cu 11%, iar pe locul al patrulea USR, cu 9%. UDMR ar avea emoţii privind trecerea pragului de 5%. Cu un pas în Parlament ar fi şi PMP, prin cei 4%. 

Sondaj Avangarde - intentie de vot partide

Sursă: Captură sondaj Avangarde

În ceea ce priveşte încrederea faţă de liderii politici, primul loc este deţinut de Marcel Ciolacu. Liderul PSD are o cotă de încredere de 25%. Pe locul al doilea este premierul Nicolae Ciucă (18%, iar pe al treilea Klaus Iohannis (15%). 

George Simion este cel mai bine clasat lider al opoziţiei, cu 11%, în timp ce Cătălin Drulă are o cotă de încredere de doar 9%. 

Cel mai slab cotat în sondajul Avangarde este Dacian Cioloş, fost lider al USR şi actual eurodeputat, cu 6%.

Sondaj Avangarde lideri

Sondajul a fost realizat în perioada 22 – 31 iulie, pe un eşantion de 902 subiecţi prin metoda CATI. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3,4%

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite