Sindromul „burnout“ la Guvern. Miniştrii se plâng că primesc prea multe întrebări de la Opoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a explicat de ce întârzie cu răspunsurile miniştrilor la întrebările şi interpelările Opoziţiei, punctând că numărul acestora este mult mai mare faţă de cele primite în 2017.

Potrivit unui răspuns primit de senatorul USR Dan Lungu, întârzierile sunt justificate de creşterea întrebărilor şi interpelărilor adresate miniştrilor atât la Senat cât şi la Camera Deputaţilor.

Deşi legislaţia prevede ca răspunsul la întrebări trebuie să vină în maximum două săptămâni, Dan Lungu susţine că aşteaptă răspunsuri la unele întrebări încă din luna februarie a anului trecut.

„La Senat, în perioada februarie – decembrie 2018, au fost adresate Guvernului un număr de 2314 întrebări şi interpelări, comparativ cu 1651 pentru aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, la Camera Deputaţilor au fost adresate în aceeaşi perioadă 5108 de întrebări şi interpelări, comparativ cu 3732, pentru perioada similară din 2017”, a afirmat Viorel Ilie. Acesta din urmă s-a scuzat precizând că există cazuri în care o întrebare/interpelare este adesată la două sau mai multe instituţii şi că mecanisemele din ministere care eliberează răspunsurile ajung astfel să fie solicitate la maximum. 

De cealaltă parte, senatorul Dan Lungu adaugă că numărul mare de întrebări şi interpelări este un pas către normalitate, întrucât Opoziţia devine mai activă şi preocupată de ce se întâmplă în privinţa unor domenii.

„Faptul că numărul întrebărilor şi interpelărilor a crescut cu mai bine de 1000 de întrebări şi interpelări atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor, faţă de anul precedent nu poate decât să mă bucure. Asta e o dovadă că opoziţia a devenit mai activă şi mai preocupată de tot ce se întâmplă în fiecare domeniu, iar folosirea tuturor pârghiilor pe care le avem la îndemână pentru a cere socoteală şi a transparentiza acţiunile ministerelor indică faptul că facem paşi către normalitate”, a declarat Dan Lungu într-un comunicat de presă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite