Sfaturile lui Băsescu pentru Grindeanu: Să-şi formeze un Guvern şi să-l prezinte preşedintelui. Dacă nu, riscă să transforme totul într-o criză politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedintel Traian Băsescu îl învaţă pe Sorin Grindeanu cum să acţioneze în momentul de faţă, plecând de la „premisa că nu s-a speritat de Vâlcov şi Dragnea”. Astfel, premierul este obligat să-şi facă un nou Guvern, pe care să-l prezinte preşedintelui Iohannis în zilele următoare, dacă nu, mai bine să demisioneze, pentru a nu transforma criza din PSD într-o criză politică a României.

„Grindeanu este obligat de Constituţie să îşi facă Guvern. Dragnea a confundat guvernul României cu un guvern al PSD. N-a priceput nici acum că un guvern trecut prin Parlament este un guvern care slujeşte ţara, şi nu PSD-ul. Ce are de făcut Grindeanu, plecând de la premisa că nu s-a speriat de Vâlcov şi Dragnea ca să îşi prezinte demisia?
1. Inventariază lista miniştrilor PSD si ALDE care au demisionat.
2. Caută şi nominalizează miniştri cu carnet de membru în PSD şi ALDE (pentru a respecta structura politică a guvernului votat în Parlament).
3. Inaintează lista miniştrilor demisionari şi lista miniştrilor propuşi în cabinet către Preşedintele Iohannis.”, a scris fostul preşedintele Băsescu într-un mesaj pe Facebook.

Potrivit senatorul PMP, premierul trebuie să se grăbească cu formarea noului Guvern , pe care să-l prezinte preşedintelui Iohannis până la plecare acestuia din ţară, altfel riscă să transforme criza din PSD într-o criză politică a României.

„Aceste lucruri ar trebui făcute până mâine dimineaţă, pentru că Preşedintele pleacă în zilele următoare, pentru circa o săptămână. Dacă nu, mai bine demisionează, pentru că ar transforma criza de interese din PSD într-o criză politică a României”, a adăugat Traian Băsescu.

În cazul în care Grindeanu nu face acţionează în acest sens, Băsescu afirmă că jocul se mută în curtea preşedintelui Iohannis, care nu va ezita să ducă PSD în opoziţie.

„Dacă Grindeanu nu îşi face guvern şi demisionează, joacă Iohannis. În locul lui, aş trimite PSD-ul în opoziţie fără să clipesc”, a subliniat senatorul PMP.

Fostul preşedinte îi transmite şi un avertismet lui Liviu Dragnea, pe care-l sfătuieşte să nu-şi facă iluzii că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu ar trece de votul din Parlament.
„Dacă Dragnea îşi face iluzii că o moţiune împotriva Guvernului Grindeanu va trece prin Parlament, se înşală amarnic”, a conchis Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite