Senatorul Daniel Zamfir a trecut de la PNL la ALDE. „E cea mai ruşinoasă eră a PNL. Liberalii adevăraţi trebuie să se unească sub Tăriceanu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat dumincă, în cadrul unei conferinţe de presă, că senatorul PNL Daniel Zamfir, care a demisionat cu o zi în urmă din partid, a devenit membru ALDE. Daniel Zamfir este soţul jurnalistei Oana Stancu de la Antena 3.

„Nici azi nu sunt exclus din PNL, acel Consiliu nu a mai fost convocat de Orban. Am rămas pentru că am crezut că Orban nu reprezintă vocea, că el şi camarila sunt doar un derapaj. Nu mai pot continua în PNL. PNL a pierdut din cauza lui Orban bunul cel mai de preţ pe care l-a clădit, şi anume brandul de apărător al libertătăţilor oamenilor. Azi, PNL este apărătorul abuzurilor. E poate cea mai ruşinoasă eră a PNL, cu cel mai ruşinos preşedinte", a declarat Daniel Zamfir.

Acesta spune că a decis să meargă alături de ALDE pentru că "mai devreme sau mai târziu liberalii care iubesc democraţia ne vom întâlni aici (n.r. ALDE). Nu e un troc între mine şi Tăriceanu. Nu am venit în ALDE pentru funcţii".

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, la rândul său, că partidul va susţine mai departe proiectele lui Zamfir. "PNL a devenit un partid, care, nu numai că închide ochii în faţa abuzurilor, dar le şi încurajează. Din punctul meu de vedere, este o involuţie a Partidului Naţional Liberal. Sunt persoane la vârf, care au fost şantajate, nu ne interesează. Partidul a devenit inert, nu mai reacţionează!La PNL, semnalele pe care le-a dat Daniel Zamfir, proiectele de legi pe care le-a promovat, cele legate de limitarea sau evitarea abuzurilor în zona sistemului bancar au trecut prin Senat prin votul PSD şi ALDE, sunt în Cameră şi sper să fie adoptate şi de Cameră", a spus Tăriceanu.

Daniel Zamfir a anunţat sâmbătă că va pleca din PNL, după ce în luna martie conducerea PNL a anunţat că va propune excluderea sa.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite