Şedinţă secretă la Senat. Plenul va analiza contestaţia Dianei Şoşoacă pentru sancţiunea care i-a fost aplicată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contestaţia Dianei Şoşoacă, cu privire la sancţiunea primită în urma comportamentului din Parlament, va fi dezbătută într-o şedinţă secretă a Senatului. FOTO: Arhivă
Contestaţia Dianei Şoşoacă, cu privire la sancţiunea primită în urma comportamentului din Parlament, va fi dezbătută într-o şedinţă secretă a Senatului. FOTO: Arhivă

Biroul permanent al Senatului a decis ca luni, de la ora 17.30, să se desfăşoare o şedinţă secretă a plenului unde va fi dezbătută şi votată contestaţia depusă de senatoarea Diana Şoşoacă, după ce a fost sancţionată cu avertisment scris.

Contestaţia se soluţionează de către plenul Senatului cu votul majorităţii senatorilor prezenţi, informează Agerpres.

În urma sancţiunii cu avertisment scris care i-a fost aplicată Dianei Şoşoacă pe 26 aprilie, aceasta nu mai poate reprezenta Camera superioară a Parlamentului în relaţii interne şi externe pentru o perioadă de trei luni.

Potrivit preşedintei Comisiei juridice a Senatului, Iulia Scântei, Dianei Şoşoacă i se reproşează „nerespectarea legilor în vigoare şi a prevederilor Regulamentului, exercitarea în mod abuziv a mandatului, comportament injurios, calomniator, la adresa unor membri ai Senatului, în cadrul şedinţelor de plen şi încălcarea solemnităţii şedinţelor de plen prin nerespectarea regulilor privitoare la luarea de cuvânt”. 

Senatoarea Diana Şoşoacă a transmis Comisiei un răspuns scris, în care îi acuză pe senatori că o supun discriminării, hărţuirii şi jignirilor pentru că emite „opinii” cu care coaliţia de guvernare nu este de acord. Aceasta a subliniat că va anunţa ambasadele şi va cere ajutor internaţional.

„Vă anunţ că voi sesiza pe lângă instituţiile Statului Român, inclusiv instituţiile internaţionale cu prerogative în apărarea drepturilor omului, mai ales cu privire la discriminarea subsemnatei pe criterii de religie şi etnie, cu privire la exprimarea unor opinii de specialitate  juridică, având în vedere că subsemnata sunt de profesie avocat, dar şi cu privire la declaraţiile politice pentru care niciun om politic nu poate răspunde în niciun mod, încălcarea dreptului la liberă exprimare şi libertatea de opinie. (...)  

Vă învederez că faţă de presiunile şi hărţuirea pe care le exercitati faţă de subsemnata, mă văd nevoită să anunţ toate ambasadele din România cu privire la linşajul la care este supus un DEMNITAR AL STATULUI ROMÂN ŞI VOI CERE AJUTOR INTERNAŢIONAL”, a explicat Diana Şoşoacă.

Şedinţă secretă şi la Camera Deputaţilor

Şi Camera Deputaţilor a optat pentru o şedinţă secretă în urmă cu o săptămână, atunci când a dezbătut şi votat contestaţia depusă de către deputatul AUR Dan Tanasă la sancţiunea disciplinară - avertisment scris - care i-a fost aplicată de Biroul permanent, în urma unei sesizări făcute de liderul deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu şi deputatul Silviu Dehelean. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite