Schemă de ajutor de stat pentru susţinerea editării de reviste şi publicaţii culturale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă FOTO gov.ro
Nicolae Ciucă FOTO gov.ro

Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de minimis pentru editarea revistelor şi publicaţiilor de cultură, pentru perioada 2022-2023. Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, bugetul total al aprobat este de 2,25 milioane de lei.

„A fost aprobat şi memorandumul privind aprobarea schemei de ajutor minimis pentru susţinerea editării revistelor şi publicaţiilor culturale, altele decât cele propuse de uniunile de creatori din România, membre ale Alianţei naţionale a uniunilor de creatori, în conformitate cu Legea 36/2015, pentru finanţarea revistelor de cultură reprezentative din România, urmând ca în perioada 2022-2023 această schemă de ajutor să sprijine reviste şi publicaţii culturale”, a declarat Dan Cărbunaru la finalul şedinţei de Guvern. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, „bugetul total al acestei schemei este de 2,25 milioane de lei, constând în credite de angajare şi credite bugetare”, beneficiarii fiind asociaţii, fundaţii, operatori culturali care au ca obiect de activitate editarea de reviste şi publicaţii culturale. „Numărul maxim de beneficiari ai acestei scheme este de 40 în fiecare an”.


Cărbunaru a mai menţionat că „după publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului de ministru, schema de ajutor de minimis va fi disponibilă, până la data de 31 decembrie 2023”.

Potrivit textului Memorandumului, finanţarea schemei este asigurată din fonduri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii, urmând ca plăţile să fie efectuate începând cu data solicitării avansului de către beneficiari, în baza contractelor de finanţare, fără a depăşi data de 31 decembrie 2024.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite