Premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Agriculturii vin la FarmConect România, târg organizat în Bărăgan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Nicolae Ciucă, aşteptat în Bărăgan, pe 10 iunie FOTO Guvernul României
Premierul Nicolae Ciucă, aşteptat în Bărăgan, pe 10 iunie FOTO Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu şi-au anunţat prezenţa la Târgul Naţional „FarmConect România” care va avea loc la Slobozia, în perioada 9-11 iunie.

Târgul este organizat de Asociaţia Producătorilor de Porumb din România (APPR), cu sprijinul Primăriei Slobozia şi Libramont, în calitate de partener tehnic.

Conform APPR, la eveniment vor fi prezenţi prim-ministrul Nicolae Ciucă şi  ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu. Târgul, dedicat tuturor fermierilor, producătorilor locali, consumatorilor şi companiilor din agribusiness, este organizat în inima Bărăganului cu susţinerea Primăriei Slobozia.

„Bărăganul şi toată regiunea de sud a ţării sunt legate de agricultură. Ne aflăm în centrul unei zone cu un extraordinar potenţial de dezvoltare şi, prin susţinerea acestui proiect care aparţine fermierilor, vom contribui la dezvoltarea unui centru de excelenţă dedicat agriculturii şi industriei alimentare. Comunitatea locală are nevoie de astfel de proiecte care vor pune Slobozia pe harta evenimentelor de referinţă la nivel naţional şi european”, a declarat Dragoş Soare, primarul oraşului Slobozia.

Pe 9 iunie, deschiderea oficială

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu va fi prezent la deschiderea oficială a Târgului Naţional FarmConect România, joi, 9 iunie, ora 10.00, în timp ce prim-ministrul Nicolae Ciucă va vizita Târgul vineri, 10 iunie.

"Prezenţa domniilor lor transmite un mesaj de încredere şi validare a eforturilor noastre, ca Asociaţie, de a organiza un târg de o asemenea anvergură, care reprezintă fermierii din toată ţara", a declarat Nicolae Sitaru, preşedinte Asociaţiei Producătorilor de Porumb din România (APPR).

"Susţinem astfel de acţiuni de amploare care se adresează tuturor fermierilor din România şi, în acelaşi timp, ajută consumatorul final să înţeleagă cum se face hrana în ţara noastră. Apreciem deschiderea pe care Târgul „FarmConect România“ o are faţă de cele mai mari expoziţii similare din Europa şi legătura cu experţi internaţionali pe teme de actualitate care fac obiectul dezbaterilor comisiilor de la Bruxelles. Considerăm că acest târg va contribui la dezvoltarea relaţiilor dintre fermierii români şi companiile locale",  a declarat premierul Guvernului României, Nicolae Ciucă.

Intrarea la Târg este gratuită şi se face pe baza unui cod de acces QR. Pentru a intrat în posesia lui, persoanele interesate trebuie să acceseze site-ul Târgului şi să completeze formularul de contact de pe pagina „Ia-ţi bilet gratuit!“, urmând să primească un cod QR pe care îl vor prezenta la intrare.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Adevăratul război din spatele războiului. Un expert român explică mizele economice ale conflictului din Ucraina

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Decidenţii militari ucraineni, interesaţi de „Iron Dome”- ul israelian. Pregătiri pentru rusificarea Melitopolului

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite