Scandal la PSD. Rovana Plumb, acuzată de Titus Corlăţean că şi-a pus copilul în funcţie. „Ne-a dezbinat, ne-a antagonizat şi ne-a făcut duşmani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rovana Plumb, care candidează duminică pentru un nou mandat la şefia PSD Dâmboviţa, a fost criticată dur de colegi. Titus Corlăţean a acuzat-o de nepotism, în condiţiile în care filiala e condusă, în realitate, de fiul Rovanei Plumb.  Deputatul PSD Corneliu Ştefan, contracandidatul lui Plumb, susţine că actuala conducere a dezbinat filiala. La începutul evenimentului, Marcel Ciolacu le-a cerut participanţilor să nu se atace reciproc

Senatorul Titus Corlăţean, candidat la funcţia de preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, a atacat-o dur, duminică, la conferinţa de alegeri a conducerii organizaţiei judeţene pe Rovana Plumb, care a condus în ultimii ani filiala judeţeană şi care candidează pentru un nou mandat. Fără a pronunţa numele lui Plumb, Corlăţean a vorbit despre numirea în funcţii a unor rude pe crierii care nu au legătură cu politica, despre lipsa de implicare şi despre faptul că fosta conducere s-a implicat doar „din când în când”.

„Nu recurg la atacuri la persoană, dar sunt lucruri care în momente importante trebuie spuse (...) şi niciodată nu am ezitat să le spun atunci când este important să le spun, pentru ca lucruri care s-au întâmplat să nu se mai întâmple de acum înainte” a afirmat Titus Corlăţean.

Acesta a amintit despre un eveniment politic intern al PSD din anul 2005, când un preşedinte social-democrat a urcat pe scenă şi s-a adresat colegilor cu sintagma: „dragi tovarăşi”.

„După atâţia ani, constat încă o dată că sunt colegi care nu realizează că s-au schimbat timpurile. (...) e nevoie de inteligenţă politică şi de înţelepciune în a-ţi face propria introspecţie şi de a lua deciziile care sunt necesare, iar astăzi este nevoie de o schimbare în bine şi de o resetare a organizaţiei de partid. (...) La noi, la Dâmboviţa ştim ce s-a întâmplat (...) managementul politic, administrativ şi organizatoric slab la nivelul conducerii de vârf a fost o realitate. Au fost greşeli impardonabile, intrare în campania electorală pentru parlamentul european şi campania începuse, şi noi nu aveam o echipă de campanie, dar aveam şef de campanie, aveam un director de campanie care a fost numit pe criterii care nu avea legătură cu politica. Au fost decizii greşite şi a fost neimplicare. Nu poţi să vii din când în când, din când în când să mai treci să mai spui bună ziua şi nu pui osul la muncă. Un partid politic nu se conduce venind din când în când. Un partid politic înseamnă angajament, înseamnă respect pentru cei care sunt fundamentul acestui partid, primarii, viceprimarii, consilierii, înseamnă să fii solidar cu colegii şi la bine şi la greu, nu doar în campanie electorală. Să nu-i mai împarţi pe oameni, pe primari, pe tot felul de criterii. (..) Să nu mai repetăm şi să nu mai acceptăm astfel de greşeli, să nu mai acceptăm interferenţe de natură familială în politică. Eu nu exclud ca membrii de familie să aibă o carieră politică, să aibă o ascensiune. Am spus însă: lăsaţi-i pe cei tineri să-şi câştige tresele, gradele, în bătălie, în luptă, în mod firesc să crească natural/ aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple. Au fost momente care au generat tensiuni şi fracturi în organizaţie şi trebuie să spunem acest lucru”, a adăugat senatorul social-democrat.

El a spus că PSD trebuie să renunţe la „peremisme” şi să promoveze oameni care vorbesc corect.
„Este nevoie de un suflu nou şi este nevoie de oameni pregătiţi. Stimaţi colegi, pregătire profesională şi politică, cu oameni să ştie să vorbească corect româneşte şi să mai ştie şi limbi străine, să fie buni comunicatori publici şi politici. (...) Să renunţăm la peremisme, să renunţăm la stilul mitralieră, la lucruri care nu ne atrag electoratul”, a precizat el..

Titus Corlăţean a vorbit şi despre „metode securiste”, amintind despre un episod în care înregistrări cu fostul preşedinte al PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, înregistrări realizate de către colegi din partid, au apărut în spaţiul public.

„Este nedemn şi este o metodă securistă ca atunci când stăm de vorbă între noi şi spunem lucruri cineva să înregistreze un coleg şi să folosească înregistrarea. Această chestiune s-a întâmplat faţă de un lider. Îl iubeam, nu-l iubeam, era colegul nostru. Nu este permis să generezi un rău organizaţiei, fracturi, dezbinări, tensiuni, făcând aşa ceva! Gata cu securismele!”, a afirmat Corlăţean.

Şi contracandidatul Rovanei Plumb la şefia PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan, a vorbit despre faptul că social-democraţii s-au înregistrat între ei.

„Din anul 2018 a început degringolada în PSD Dâmboviţa. O spun cu părere de rău, ce s-a întâmplat în anul 2018 niciodată nu voi accepta să mai trăim acele vremuri, între noi, între colegi totul a început când fostul preşedinte al organizaţiei noastre a fost interceptat, înregistrat, poate de colegi de partid, poate nu, şi de acolo a început declinul organizaţiei. Am început să ne certă noi între noi, am început să ne acuzăm unii pe alţii şi totul a culminat la sfârşitul anului 2019 când actuala echipă de conducere, în loc să ne strângă la aceeaşi masă ne-a dezbinat, ne-a antagonizat şi mai grav, ne-a făcut duşmani” a spus candidatul la şefia PSD Dâmboviţa.

Deputatul Corneliu Şrefan a mai a afirmat că „astăzi PSD Dâmboviţa este un partid izolat, cu uşile închise, care nu mai este frecventabil pentru dâmboviţeni”.

În deschiderea conferinţei de alegeri preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a făcut un apel la cei prezenţi să nu recurgă la „atacuri la persoană”.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite