Scandal la Primăria Sectorului 1. Armand cere în justiţie dizolvarea CL. PNL Sector 1: Abuzul e făcut de trei luni de primar / Liderul PSD S1 lansează o provocare pentru edil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inquam Photos/ George Călin
Foto: Inquam Photos/ George Călin

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că cere în justiţie dizolvarea Consiliului Local şi că a depune plângeri penale pe numele consilierilor, ca urmare a blocajului adoptării bugetului instituţiei. În replică, PNL Sector 1 susţine că edilul caută ţapi ispăşitori. Liderul PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a declarat că social-democraţii nu se tem de plângeri şi a lansat o provocare: demisia în grup, consilieri şi primar.

         „Pentru că nu avem soluţii la acest blocaj, am decis două lucruri: Primul - să depun plângeri pentru abuz în serviciu pe numele consilierilor locali, al doilea - voi depune în justiţie o solicitare de dizolvare a consiliului local. Nu putem să lăsăm Primăria Sectorului 1 să fie blocată de o majoritate care se joaca cu soarta acestui sector”, a anunţat Clotilde Armand, invocând imposibilitatea de a adopta bugetul instituţiei.

În replică, PNL Sector 1 susţine că edilul ar vrea ca bugetul să nu fie adoptat. „Fix înainte de şedinţa de Consiliul Local de azi, Armand Clotilde anunţa ca A FĂCUT plângeri penale consilierilor locali. Tipic pentru un primar care vrea sa isi treacă bugetul, nu? Nu. Tipic pentru un primar care cauta in permanenta ţapi ispăşitori pentru haosul general, incompetenta si lipsa totala de rezultate pentru cetăţenii sectorului 1. Armand nu vrea sa treacă niciun buget, asta e cert. Realitatea este ca abuzul e făcut de trei luni de primar, care încalcă flagrant, cu buna ştiinţa, legea 273/2006 si dispoziţiile Curtii de conturi. Si blochează in continuare proiectele de HCL depuse de PNL. Jenant", este mesajul postat pe Facebook de liberali.

PSD lansează provocarea: demisie a consilierilor, dar şi a primarului

„Noi credem că nu are niciun argument. Nu avem nicio problemă. Ca orice cetăţean, se poate adresa justiţiei pe orice subiect. Pe noi nu ne deranjează. Nu are niciun temei”, a declarat Petre Florin Manole, preşedinte al PSD Sector 1, întrebat cum răspunde la gestul primarului Sectorului 1. De asemenea, a precizat că nu există temei nici pentru plângerile pe numele unor consilieri PSD. 

Nu în ultimul rând, Manole lansează o provocare pentru Clotilde Armand, dacă vrea un test electoral: „Doamna Armand se referă la necesitatea de a dizolva Consiliul Local din motive pe care le enumeră în postare. Noi îi spunem altceva. Există un alt mod mult mai simplu de a dizolva Consiliul Local. Avem o propunere: dacă mâine dimineaţă Clotilde Armand, personal, cu consilierii locali USR, cu consilierii locali PNL şi cei ai PMP sunt prezenţi la sala de Consiliu Local a Primăriei Sectorului 1, toţi cu demisiile pe masă, şi consilierii PSD vor fi prezenţi. Vom întruni toţi condiţiile de a avea alegeri anticipate, atât pentru primar, cât şi pentru Consiliul Local”, a subliniat liderul PSD.  

Social-democratul a punctat faptul că electoratul va fi cel mai avizat judecător pentru politicieni: „Ne întoarcem la cel mai valid dintre judecători. Propunerea e să ne dăm cu toţii demisia - consilieri şi primari - în acelaşi loc, în acelaşi timp. Şi îndeplinim cerinţele”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite