Scandal în AUR. Conducerea unei filiale județene a fost suspendată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a decis suspendarea conducerii filialei județene AUR Dolj, Ionel Gheorghe fiind destituit din funcția de coordonator. Potrivit presei locale, decizia survine pe fondul unor neînțelegeri dintre deputatul Ringo Dămureanu si Marian Vasile, candidatul AUR la Primăria Craiova.

George Simion a fost așteptat duminică la Craiova, după suspendarea confucerii filialei Foto: Arhivă
George Simion a fost așteptat duminică la Craiova, după suspendarea confucerii filialei Foto: Arhivă

AUR a transmis, duminică o dispoziție privind suspendarea conducerii filialei județene Dolj a partidului, Ionel Gheorghe fiind destituit din funcţia de coordonator AUR Dolj, potrivit jurnaldecraiova.ro.

În temeiul prevederilor statutului Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) şi având în vedere modul deficitar de gestionare a conflictelor interne din cadrul filialei județene Dolj, precum şi expunerea în spațiul public a acestor conflicte cu afectarea imaginii partidului,

Secretarul General al partidului AUR, Silviu Titus Păunescu decide:

1. Suspendarea conducerii filialei județene Dolj: Ionel Gheorghe este destituit din funcţia de coordonator AUR Dolj, Conducerea filialei județene Dolj a partidului AUR se suspendă cu efect imediat.

2. Numirea unui coordonator județean interimar: Până la clarificarea situației, se numeşte domnul Cosmin Iosub în calitate de coordonator județean al filialei Dolj.

3. Înştiinţarea Juriului de Onoare: Se înștiințează Juriul de Onoare al partidului pentru a analiza situația, a stabili persoanele vinovate şi a aplica măsurile necesare conform statutului partidului.

4. Suspendarea accesului în sediu a persoanelor implicate şi accesului la pagina de Facebook a organizației județene Dolj”, se arară în decizia care intra în vigoare la data emiterii și care urma să fie comunicată tuturor celor implicați.

Scandal în AUR Dolj

Potrivit presei locale, decizia vine pe fondul unui scandal dintre deputatul Ringo Damureanu, a cărui tabără a condus organizația în ultimii ani, și Marian Vasile, candidatul AUR la Primăria Craiova, un scandal început după ce Marian Vasile a pierdut lupta electorală și s-ar fi autointitulat la Congresul AUR ca fiind lider al opoziției.

Ringo Damureanu a afirmat, duminică, într-o postare pe pagina sa de Facebook  „Organizația județeană AUR a primit o cruntă lovitură din partea infiltraților penelisto-coldiști, care au venit în AUR la începutul anului, iar acum preiau comanda în Partid”. Potrivit deputatului, președintele George Simion a fost așteptat, duminică, în stradă aproape două ore, de câteva zeci de consilieri aleși și membri de Partid, care „ar fi vrut să-i vorbească deschis despre gravele probleme iscate în ultima vreme și despre acțiunile puciștilor”. 

De altfel, Ringo Dămureanu l-a acuzat în ultimele zile Marian Vasile  că „nu are profilul potrivit pentru a reprezenta AUR”  precizând nu are sprijinul său pentru alegerile parlamentare. Deputatul afirma, printre altele, cu privire la candidatul AUR la Primăria Craiova că: „nu s-a dezis niciodată de trecutul său de tânăr pedelist și penelist”; „nu a fost alături de George Simion nici când acesta se afla în greva foamei, pentru că niciodată nu s-a dezis de Klaus Iohannis„, și că „pe pagina sa apare în continuare alături de oamenii lui Băsescu, alături de Iohannis, alături de Orban sau de Rareș Bodgan.”

De cealaltă parte, susținătorii lui Marian Vasile i-au acuzat pe Ringo Damureanu și pe coordonatorul AUR Dolj, Nelu Gheorge, „de trădare”, cerându-le demisia.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite