Romașcanu, despre Piedone: E un contracandidat serios pentru Capitală, dar nu mai este cel care va merge la câștig

0
Publicat:

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat într-o intervenție televizată, că nu mai există cale de negociere între liderul PSD Marcel Ciolacu și candidatul PPUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, și că acesta riscă să piardă aceste alegeri, dar și șansa de a conduce în continuare Primăria Sectorului 5.

 Lucian Romașcanu: Domnul Piedone este într-o situație delicată Foto: Arhivă
Lucian Romașcanu: Domnul Piedone este într-o situație delicată Foto: Arhivă

“Înțeleg că nu. Domnul Marcel Ciolacu a făcut o invitație publică, nu i s-a dat curs. Domnul Piedone este într-o situație delicată, cel puțin din ceea ce văd eu, pentru că la Sectorul 5 a intrat un candidat cu același tip de discurs și cu același tip de priză la public, este vorba de domnul Vanghelie, și tare mi-e frică că fiul domnului Piedone s-ar putea să nu câștige în absența tatălui, iar domnul Piedone are o problemă la nivel de Capitală. Eu cred că o gândire mai atentă la cum să se poziționeze strategic ar merita să aibă domnul Piedone. Dacă crede că merge înainte și va câștiga la București, atunci fiecare își joacă șansa. Dar cred că e bine să se gândească și la ceea ce poate face cu adevărat bine și aceasta este munca la sector. E decizia dumnealui, a anunțat foarte ferm că nu se retrage, sunt curios ce o să iasă după ziua de astăzi, noi suntem pregătiți să mergem înainte și sperăm sincer să câștigăm aceste alegeri”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, la B1 TV, întrebat dacă mai este loc de negocieri cu Cristian Popescu Piedone.

Purtătorul de cuvânt al PSD susține că Cristian Popescu Piedone „este un contracandidat serios pentru Capitală” dar riscă să piardă și Primăria Capitalei și cea de la Sectorul 5, pe care o conduce în prezent.

Cam așa rezultă din ce vedem acum și dacă ăsta e drumul, că dânsul a zis că nu are probleme, că se retrage la nepoți, dar nu știu cu fiul ce o să facă, că e destul de tânăr. În ceea ce privește Capitala, lucrurile au fost foarte bune pentru domnul Piedone cât timp a fost singur. În general, când alergi singur pe un culoar e destul de greu să ieși pe locul 2. Acum s-a complicat un pic peisajul. Mă gândesc că o abordare a domnului Piedone ar trebui să fie foarte pragmatică. (...)  E un contracandidat serios pentru Capitală, dar nu mai este cel care va merge la câștig”, a afirmat Lucian Romașcanu, întrebat dacă în opinia sa, dacă nu se retrage Cristian Popescu Piedone riscă să piardă și Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 5.

PSD, prin vocea lui Marcel Ciolacu, i-a cerut indirect lui Cristian Popescu Piedone sǎ se retragǎ din cursa pentru Primǎria Capitalei, pentru a-i lǎsa cale liberǎ Gabrielei Firea. Public, edilul de la Sectorul 5 refuzǎ, afirmând că este „exclus” să își retragă candidatura.

Marți, 30 aprilie, se încheie perioada de depuneri a candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie, și este ultima zi în care candidații se mai pot retrage.

Conform celui mai recent sondaj INSCOP, publicat marți, Nicuşor Dan se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 38,5 % din opţiuni, urmat de Cristian Popescu Piedone cu 27,4% şi de Gabriela Firea cu 21,4%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite