Românii care găzduiesc cetăţeni ucraineni primesc bani de la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statul român acoperă o parte din cheltuielile cu hrană ale cetăţenilor veniţi din Ucraina. Foto: Arhivă
Statul român acoperă o parte din cheltuielile cu hrană ale cetăţenilor veniţi din Ucraina. Foto: Arhivă

Guvernul României a autorizat vineri, 11 martie, ajutorul pe care îl vor primii românii care găzduiesc cetăţenii Ucrainei. Suma de bani oferită acoperă o parte din cheltuielile cu hrană ale cetăţenilor care fug din calea războiului declanşat de Rusia.

Banii se vor acorda din bugetul Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. Prin intermediul acestui act normativ, se decide mecanismul concret prin care persoanele fizice care adăpostesc cetăţeni străini sau apatrizi aflaţi în situaţii speciale care provin din zona Ucrainei beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana. Conform spuselor lui Dan Cărbunaru de la Palatul Victoria, ajutorul financiar pe care statul îl acordă pentru fiecare cetăţean străin în parte este de 20 de lei/ zi.

De asemenea, acesta a menţionat că măsura, la acest moment, este menită să asigure sprijin pentru 15.000 de cetăţeni de origine ucraineană pe o perioadă de 60 de zile.

„În acest sens, bugetul MAI a fost suplimentat, pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu suma de 18 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, bani prevăzuţi în bugetul de stat din acest an”, a spus Dan Cărbunaru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite