Gheorghe Cârciu, secretar de stat pentru Românii de Pretudindeni, vizită în Ucraina

0
Publicat:

Secretarul de stat Gheorghe Cârciu și reprezentanții Departamentului pentru Românii de Pretutindeni au făcut o vizită oficială de lucru în regiunea Odesa din Ucraina.

Secretarul de stat și reprezentanții DRP au participat la o vizita in Odesa. Foto Facebook DRP
Secretarul de stat și reprezentanții DRP au participat la o vizita in Odesa. Foto Facebook DRP

Georghe Cârciu și reprezentanții Departamentului Românilor de Pretudindeni (DRP) au participat, duminică, la slujba de Liturghie de la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, oficiată de Episcopul Basarabiei de Sud, în localitatea Hagi Curda.

Liturghia săvârșită în Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Camâșivka/Hagi-Curda, locașul spiritual al unei comunități de peste 3000 de români, ne-a unit sufletele în fața Domnului. Împreună cu Preasfințitul Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, și cu cei prezenți la slujbă, ne-am rugat pentru toți românii de aici greu încercați în această perioadă pe care o trăim. Sprijinul pe care-l putem acorda celor de-un neam cu noi nu trebuie să fie doar material, ci și spiritual. Să ne rugăm Bunului Dumnezeu pentru liniștea și siguranța lor ”, a transmis secretarul de stat.

Delegația Departamentului pentru Românii de Pretutindeni a vizitat Cabinetul de limba română din cadrul Școlii Medi de Cultură Generală din localitatea Camâsivka și Centrul Cultural Religios „Melchisedec Stefänescu”, două proiecte susținute de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Aceste demersuri realizate de mediul asociativ din teritoriu, susțin învățământul în limba română și păstrarea culturii și tradițiilor naționale.

Secretarul Georghe Cârciu l-a întâlnit pe rectorul Universității Umaniste de Stat din Ismail, Yaroslav Kiciuk, cu care a purtat discuții despre sistemul de educație, învățământul pedagogic și formarea de cadre didactice care predau în limba română.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite