Reportaj. Conferinţă de presă în „Apartamentul lui Raeţchi“. Gorghiu: La intrarea în bloc, o persoană ne-a cerut ajutorul pentru că i s-a furat maşina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedinţii PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, la conferinţa de presă din „Apartamentul lui Raeţchi“. FOTO Facebook Ovidiu Raeţchi
Copreşedinţii PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, la conferinţa de presă din „Apartamentul lui Raeţchi“. FOTO Facebook Ovidiu Raeţchi

Copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au fost prezenţi la inaugurarea unui sediu de campanie al lui Ovidiu Raeţchi, candidatul PNL la Primăria Sectorului 5. Într-o atmosferă destinsă, liberali au discutat despre problemele din sector, precum rata criminalităţii sau anveloparea blocurilor, dar şi despre candidatul liberal pentru Primăria Generală, Marian Munteanu.

Candidatul PNL pentru Sectorul 5, Ovidiu Raeţchi, a invitat presa şi liderii de partid în micul său apartament din zona Sebastian, unul din sediile sale de campanie, numit de acesta „Apartamentul lui Raeţchi“. Într-un spaţiu restrans, în timp ce se serveau clătite şi gogoşi (normale, nu electorale), liberalii au vorbit despre mai multe probleme ale Sectorului 5. Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a menţionat de la începutul conferinţei de apartament că la intrarea în bloc a fost pusă în faţa unei situaţii inedite.

„Chiar la intrare în bloc am fost abordaţi de un cetăţean. Ne-a spus că i s-a furat maşina acum o lună şi ne-a cerut ajutorul. Poate că pentru alţii cu stare (n.r.-materială)  nu e vitală o asemenea problemă, dar pentru un om ca acesta este. O să încercăm să-l ajutăm cu o interpelare la autorităţi“, a spus Gorghiu. Aceasta a fost completată  de celălalt copreşedinte care a subliniat că în Sectorul 5 rata mare a criminalităţii este una din marile probleme. „Rata criminalităţii e mult peste media din Bucureşti. Nu e vina electoratului pentru tot ceea ce se întâmplă aici“, a afirmat Blaga care a arătat cu degetul către cei care ar trebui să asigure ordinea în sector.

Ovidiu Raetchi cu vasile Blaga si Alina Gorghiu FOTO Radu Eremia

Candidatul liberal pentru Primăria Sectorului 5 a explicat de ce a chemat presa şi liderii de partid în „Apartamentul lui Raeţchi“, arătând blocurile din zonă. Aproape toate sunt neanvelopate, această problemă fiind cauzată, din ceea ce susţin liberalii, de dezinteresul administraţiei de sector care în perioada în care s-a dat startul proiectelor de anvelopare cu sprijin de la Guvern şi prin fonduri europene ar fi refuzat să se implice. În 2009, cei de la Sectorul 5 nu au vrut să participe la anveloparea blocurilor. S-au ocupat doar de asociaţiile de locatari“, a punctat Blaga.

Raeţchi a atras atenţia asupra unei alte probleme a sectorului: imaginea proastă în spaţiul publc. Candidatul liberal a subliniat că oamenii de afaceri evită să aibă sediile firmelor în Sectorul 5, fiindu-le ruşine de modul cum e receptat acesta. Când s-a ajuns a întrebările despre intrarea în cursa electorală a primarului suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, liberalii au declarat la unison că fostul social-democrat nu e o problemă deoarece bazinul său electoral nu e acelaşi cu al lui Raeţchi. Mai problematici ar fi alţi candidaţi, cei care vin de pe partea dreaptă a eşichierului politic.

Când au început discuţiile cu Marian Munteanu

Liberalii au fost întrebaţi despre momentul exact al începerii negocierii cu Marian Munteanu pentru acceptarea candidaturii pentru Primăria Capitalei, fiind cerute clarificări după mai multe bâlbăieli ale acestora  în declaraţiile date. „Marian Munteanu era în contact cu liderii PNL inclusiv cu Ludovic Orban. Să ştiţi că era în echipa de susţinători ai lui Ludovic Orban. A discutat nu doar cu Ludovic Orban, a discutat cu mulţi colegi din spectrul politicii româneşti, din dorinţa de a-şi asuma ceilalţi candidaţi, parte din proiectele pe care platforma sa civică le avea elaborate şi dorea să le implementeze la nivel de Primărie Generală, la nivelul primăriilor de sector şi din ţară”, a declarat Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL a  negat că s-ar fi purtat discuţii ale vreunui lider de partid pe tema candidaturii înainte ca Ludovic Orban să decidă să renunţe la candidatură. „Este un scenariu mincinos, o manipulare ordinară prin anumite medii, sugerând că partidul şi-a căutat candidat înainte să iasă Ludovic Orban din această competiţie. Ludovic Orban, dacă nu se întâmpla acest nefericit incident, ar fi rămas candidatul PNL şi ar fi câştigat Primăria Generală (...) Domnul Munteanu a fost contactat, iar formalizarea gestului a făcut-o domnul Atanasiu. Eram vreo zece în încăpere”, a precizat Gorghiu.

Demisia ministrului Muncii, comentată la cald

În timpul în care liberalii discutau despre alegerile locale, ministrul Muncii, Ana Costea, şi-a anunţat demisia. „Mă bucur că a demisionat. Eu m-am exprimat pentru o remaniere a Guvernului”, a fost comentariul scurt al lui Blaga despre demisia lui Costea. La rândul său, Alina Gorghiu a susţinut că Ana Costea a pus Guvernul într-o situaţie delicată. „Foarte bine, este un gest sănătos. A pus Guvernul într-o postură care arată stângăcie. Arată că domnul Dacian Cioloş nu are autoritate“, a afirmat Gorghiu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite