Regele Belgiei, Philippe, primit la Baza  „Mihail Kogălniceanu” de Iohannis: NATO poate face faţă oricăror ameninţări prezente şi viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Presency
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Presency

Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit primeşte pe regele Belgiei, Philippe, vineri, la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”. Cei doi oficiali au apreciat activitatea NATO şi au subliniat că Aliaţii pot face faţă oricăror ameninţări.

UPDATE Cei doi oficiali au avut intervenţii foarte scurte. „Majestatea Voastră, vă adresez mulţumirile României pentru contribuţia importantă a militarilor belgieni la prezenţa NATO din ţara noastră. Împreună suntem mai puternici şi mai eficienţi în efortul nostru comun de a consolida securitatea spaţiului euroatlantic şi siguranţa cetăţenilor noştri!”,a declarat şeful statului.

„Dragi soldaţi, avem deplină încredere în dvs şi capacitatea Alianţei de a face faţă oricăror ameninţări prezente şi viitoare. Vă urez succes în continuare”, a precizat Iohannis. 

La rândul său, regele Philippe a subliniat că „NATO a reacţionat repede, trimiţând trupe pe Flancul Estic. Prezenţa a trupe din 7 state arată că solidaritatea unei Alianţei e măsurată în momentele critice”. 

„În ultimul rând, am speranţa că această luptă se va termina în curând. Susţinerea occidentului nu se va termina cu ultimul foc tras„, a completat belgianul 

UPDATE A început ceremonia de primire a regelui Belgiei, Philippe, de către Klaus Iohannis.În jur de 12.30 vor avea loc şi declarţaiile de presă.

***

„Pe lângă convorbirile oficiale, cei doi şefi de stat se vor întâlni cu militarii români, belgieni şi din celelalte ţări aliate, desfăşuraţi pe teritoriul României în cadrul efortului aliat de întărire a posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, având în vedere înrăutăţirea situaţiei de securitate din cauza agresiunii ilegale ruse împotriva Ucrainei. Vizita Majestăţii Sale Philippe, Regele Belgienilor, se desfăşoară pe fondul unui dialog bilateral consolidat la nivel înalt şi al cooperării strânse româno-belgiene în domeniul apărării, mai ales în contextul participării Regatului Belgiei cu un contingent la Grupul de luptă NATO din România", a precizat Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele României şi regele Belgiei vor discuta despre temele prioritare ale agendei bilaterale şi modalităţile de aprofundare a cooperării în plan european şi internaţional. Va fi acordată o atenţie deosebită crizei din Ucraina şi impactului său multidimensional, menţionează sursa citată.

„În contextul crizei umanitare provocate de agresiunea armată a Federaţiei Ruse, se va discuta şi despre măsurile de asistenţă pentru Ucraina şi sprijinirea refugiaţilor ucraineni, inclusiv prin hub-ul umanitar de la Suceava. Cei doi şefi de stat vor aborda şi întărirea sprijinului pentru Republica Moldova, în condiţiile în care aceasta se confruntă cu provocări multiple generate de efectele agresiunii ruse împotriva Ucrainei, inclusiv găzduirea unui număr foarte mare de refugiaţi", mai precizează sursa citată

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite