Reacţii politice după victoria istorică a lui David Popovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Popovici i-a făcut pe polticieni să-şi amintească de sportivii de performanţă pe care îi are România FOTO Getty Images
David Popovici i-a făcut pe polticieni să-şi amintească de sportivii de performanţă pe care îi are România FOTO Getty Images

Şeful statului, premierul, dar şi mai mulţi miniştri l-au felicitat pe David Popovici pentru performanţa acestuia de luni seară, când a câştigat titlul mondial la proba de 200 de metri liber. Nu au lipsit nici criticile faţă de dezinterul mass mediei de stat faţă de concursul de nataţie.

„Felicitări, David Popovici, pentru performanţa extraordinară obţinută la Campionatul Mondial de nataţie! Prin ambiţia, talentul şi perseverenţa dovedite, ai oferit astăzi multe emoţii şi bucurii tuturor românilor şi ai scris o nouă pagină în istoria sportului românesc”, a scris, luni seară, pe Facebook, preşedintele Klaus Iohannis. 

„David Popovici este cel mai nou nume din cartea de aur a sportului românesc! La doar 17 ani, tânărul nostru a câştigat cursa decisivă de 200 metri liber, la care a stabilit şi un nou record mondial la juniori.  Felicitări, David!”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a subliniat că sportivul e legitimat la Dinamo Bucureşti. „Felicitări, David Popovici!  Tânărul nostru înotător, sportiv legitimat la Clubul Dinamo, este astăzi campion mondial la proba masculină de nataţie la 200 de metri liber.  Este primul înotător din istoria României care reuşeşte această uluitoare performanţă”, a punctat Bode. Şi Ionuţ Stroe, fost ministru al Sporturilor, l-a felicitat pe Popovici pentru performanţă. 

Apreciere faţă de sportiv, dar critic faţă de televiziunea publică a fost ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu. „Oare TVR mai are redacţie de sport?! Sau, mai corect, conducerea are habar că au o redacţie de sport?? Au auzit de David Popovici? Probabil că nu...”, a scris pe Facebook Romaşcanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite