Reacţia MAE, după ce Serbia a acuzat România că a blocat un transport de armament pe Dunăre. Motivul: implicarea Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a blocat un transport de tancuri şi vehicule blindate dinspre Rusia către Serbia, a anunţat  un oficial de la Belgrad. Într-un răspuns pentru Adevărul, Ministerul de Externe (MAE) explică de ce România a luat această măsură.

„Conform normelor aplicabile, pentru eliberarea unei licenţe de tranzit pentru un transport cu produse militare (potrivit legii, licenţa poate fi emisă numai în favoarea unui operator român) se impune îndeplinirea unor condiţii, între care se numără şi aceea ca serviciul oferit de operatorul român, în baza licenţei de tranzit, să nu servească direct sau indirect unei persoane fizice sau juridice, unei entităţi sau organism din Federaţia Rusă sau în scopul utilizării în Federaţia Rusă (în conformitate cu Decizia 2014/512/PESC a Consiliului UE privind măsuri restrictive având în vedere acţiunile F. Ruse de destabilizare a situaţiei în Ucraina, care este parte a dreptului intern al României)“, arată MAE, la solicitarea Adevărul. 

România a împiedicat un transport de 30 de tancuri T-72B3 şi 30 de vehicule blindate BRDM-2 dinspre Rusia către Serbia, pe Dunăre, scrie balkanist.ru, citând agenţia RIA „Novîi Deni“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite